skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj produkty wskazane w składnikach.
Krok 2:
Obierz marchewki i pokrój w cienkie paski.
Krok 3:
Obierz cebulę i pokrój niezbyt drobno. Smażyć na patelni z dodatkiem oleju roślinnego, aż będzie przezroczysty. Wykonujemy średni ogień i nie zapomnij mieszać.
Krok 4:
Zajmijmy się grzybami. Należy je dobrze umyć, następnie namoczyć w wodzie przez krótki czas, a następnie ponownie spłukać. Następnie włóż grzyby do rondla, napełnij je wodą, zagotuj na średnim ogniu i usuń pianę. Dodajemy posiekaną marchewkę i korzeń pietruszki. Gdy grzyby są całkowicie ugotowane, włóż smażoną cebulę do rondla, zagotuj wszystko i gotuj przez 10 minut.
Krok 5:
Wyjmij grzyby z bulion i drobno posiekaj. Odcedź bulion, wlej trochę do małego rondla, Wrzuć buraki pokrojone w paski i gotuj, aż będą ugotowane na umiarkowanym ogniu.
Krok 6:
Posiekaj kapustę jak zwykle na barszczu.
Krok 7:
Obierz, umyj i pokrój ziemniaki w średniej wielkości kostkę. Następnie należy go ponownie umyć ze skrobi.
Krok 8:
W pierwszym rondlu z bulionem rozłóż pokrojone ziemniaki i kapustę, gotuj przez 10 minut. Następnie do barszczu Wprowadzamy buraki, gotowaną i gotowaną fasolę, a także posiekane grzyby. Na patelni smażyć koncentrat pomidorowy z mąką, rozcieńczyć bulionem i dodać do barszczu. Dodaj pomidory starte przez sito, gotuj przez pięć minut. Teraz wlej kwas buraczany zmieszany z cukrem, sól, jak to konieczne, i doprowadź do pełnej gotowości.
Krok 9:
Bardzo podobał mi się ten przepis. Niedawno powiedziałem moim przyjaciołom, jak gotować wegetariański barszcz bez mięsa z fasolą i grzybami. Już zdążyli go ugotować, dziękując mi. W końcu jest naprawdę pyszny!
kolejne małe, ale ważne wyjaśnienie: śmietanę, która trafia do talerzy z barszczem, należy dokładnie wymieszać z surowymi żółtkami. Do talerza dodaje się posiekane warzywa. Mam nadzieję, że odniesiesz sukces i będziesz w stanie nakarmić swoją kochaną rodzinę do syta!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal / 100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Grzyby leśne - 21 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal / 100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Fasola - 328 kcal/100g
- Biała fasola - 352 kcal/100g
- Fasola ognista czerwona - 23 kcal / 100g
- Fasola świeżo mrożona w opakowaniu (300 g) - 102 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal / 100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal / 100g
- Żółtka jaj - 352 kcal/100g
- Korzeń pietruszki - 49 kcal/100g
- Kwas - 25 kcal/100g