barszcz wegetariański bezmięsny z fasolą i grzybami

pyszny, niskotłuszczowy Barszcz warzywny jest dobry na post! Zupa grzybowa sama w sobie jest niezwykle smaczna, ale powiedz mi, Czy kiedykolwiek próbowałeś barszczu z grzybami? Myślę, że nie wszyscy. Ale to danie jest bardzo zdrowe, pożywne i pyszne!
leoAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 23 % 3 g
tłuszcze 23 % 3 g
węglowodany 54 % 7 g
66 kcal
IG: 83 / 0 / 17

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj produkty wskazane w składnikach.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Obierz marchewki i pokrój w cienkie paski.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Obierz cebulę i pokrój niezbyt drobno. Smażyć na patelni z dodatkiem oleju roślinnego, aż będzie przezroczysty. Wykonujemy średni ogień i nie zapomnij mieszać.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Zajmijmy się grzybami. Należy je dobrze umyć, następnie namoczyć w wodzie przez krótki czas, a następnie ponownie spłukać. Następnie włóż grzyby do rondla, napełnij je wodą, zagotuj na średnim ogniu i usuń pianę. Dodajemy posiekaną marchewkę i korzeń pietruszki. Gdy grzyby są całkowicie ugotowane, włóż smażoną cebulę do rondla, zagotuj wszystko i gotuj przez 10 minut.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wyjmij grzyby z bulion i drobno posiekaj. Odcedź bulion, wlej trochę do małego rondla, Wrzuć buraki pokrojone w paski i gotuj, aż będą ugotowane na umiarkowanym ogniu.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Posiekaj kapustę jak zwykle na barszczu.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Obierz, umyj i pokrój ziemniaki w średniej wielkości kostkę. Następnie należy go ponownie umyć ze skrobi.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    W pierwszym rondlu z bulionem rozłóż pokrojone ziemniaki i kapustę, gotuj przez 10 minut. Następnie do barszczu Wprowadzamy buraki, gotowaną i gotowaną fasolę, a także posiekane grzyby. Na patelni smażyć koncentrat pomidorowy z mąką, rozcieńczyć bulionem i dodać do barszczu. Dodaj pomidory starte przez sito, gotuj przez pięć minut. Teraz wlej kwas buraczany zmieszany z cukrem, sól, jak to konieczne, i doprowadź do pełnej gotowości.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Bardzo podobał mi się ten przepis. Niedawno powiedziałem moim przyjaciołom, jak gotować wegetariański barszcz bez mięsa z fasolą i grzybami. Już zdążyli go ugotować, dziękując mi. W końcu jest naprawdę pyszny!

kolejne małe, ale ważne wyjaśnienie: śmietanę, która trafia do talerzy z barszczem, należy dokładnie wymieszać z surowymi żółtkami. Do talerza dodaje się posiekane warzywa. Mam nadzieję, że odniesiesz sukces i będziesz w stanie nakarmić swoją kochaną rodzinę do syta!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal / 100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Grzyby leśne - 21   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal / 100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Burak - 40   kcal/100g
  • Suszone buraki - 278   kcal/100g
  • Buraki gotowane - 49   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Fasola - 328   kcal/100g
  • Biała fasola - 352   kcal/100g
  • Fasola ognista czerwona - 23   kcal / 100g
  • Fasola świeżo mrożona w opakowaniu (300 g) - 102   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal / 100g
  • Kapusta biała - 28   kcal/100g
  • Kapusta biała gotowana - 21   kcal / 100g
  • Żółtka jaj - 352   kcal/100g
  • Korzeń pietruszki - 49   kcal/100g
  • Kwas - 25   kcal/100g

Podobne przepisy