skład / składniki
metoda gotowania
1. Jajka dzielimy na białka i żółtka. Wlej trzecią część cukru do białek, ubij je mikserem do mocnych, stabilnych szczytów.
2. Wlej pozostały cukier do żółtek. Ubijamy je na biało. Następnie łączymy z masą białkową.
3. Przesiej mąkę do tej samej miski. Mąkę można przesiać kilka razy. To sprawi, że biszkopt będzie przewiewny.
4. Wymieszaj składniki silikonową szpatułką. Ważne jest, aby dokładnie wymieszać, ruchami od góry do dołu, aby nie "sadzić" ciasta.
5. Rozpuść masło, a następnie pozwól mu lekko ostygnąć, aż będzie ciepłe. Delikatnie włóż olej do ciasta, wymieszaj. Nie możesz wprowadzić gorącego oleju do ciasta!
6. Smarujemy naczynie do pieczenia w kształcie serca kawałkiem masła, lekko posypujemy mąką. Wlej do niego ciasto. Wysyłamy formę do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni.
7. Piec biszkopt przez 30-40 minut. Wszystko zależy od rodzaju piekarnika. Gotowego biszkoptu pozostawiamy do ostygnięcia w formie, dopiero po tym wyjmujemy.
8. Włóż masło o temperaturze pokojowej do miski. Tutaj wlej cukier puder. Ubijaj mikserem elektrycznym z maksymalną prędkością przez około 10-15 minut.
9. W powstałej bujnej masie rozprowadzamy schłodzony ser. Ponownie ubij. Krem jest gotowy!
10. Pokrój biszkopt na trzy ciasta. Banany obrać, pokroić w plasterki. Pokrywamy ciasta kremem, robimy warstwę bananów. W ten sposób zbieramy ciasto.
11. A teraz musisz wyrównać ciasto pod mastyksem. Wyrównamy ganache. Rozpuść czekoladę w łaźni wodnej lub w kuchence mikrofalowej, jak wygodniej. Następnie pozwól czekoladzie nieco ostygnąć, a następnie włóż do niej masło o temperaturze pokojowej.
12. Pozostaw krem w lodówce na 10-15 minut, aby jego konsystencja się ustabilizowała. Stanie się gęstszy. A teraz mogą wyrównać powierzchnię ciasta. Wyrównaj dwa razy: wersja robocza i wersja wykończeniowa. Do wyrównania używamy szpatułki do gotowania.
13. Gdy ganache na torcie stwardnieje, możesz kontynuować pracę. Wałkujemy mastyks w cienką warstwę Nie wyraźnie według wielkości ciasta, ale z marginesem. Następnie pokrywamy nim ciasto, wygładzamy boki i odcinamy nadmiar.
14. Możesz udekorować ciasto według własnego gustu i pragnienia. Tematycznie nasuwają się serca. Mogą być również wykonane z czerwonego mastyksu.
Cóż, to wszystko. Zachwyć swoich bliskich! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czekolada mleczno-orzechowa - 542 kcal/100g
- Czekolada orzechowa - 580 kcal/100g
- Czekolada porowata mleczna - 506 kcal/100g
- Czekolada kremowa - 560 kcal/100g
- Czekolada - 550 kcal/100g
- Banany - 89 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal / 100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Ser śmietankowy 50% tłuszczu - 349 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal / 100g
- Mastyks - 393 kcal/100g

