skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Przygotowujemy niezbędne produkty do przygotowania pysznych ciasteczek kruchych z nadzieniem.
Krok 2:

Włóż pięćdziesiąt gramów masła do miski, a następnie wlej do niej cztery łyżki cukru.
Krok 3:

Dobrze wymieszaj cukier z masłem mikserem.
Krok 4:

Włóż trzy łyżki kwaśnej śmietany do miski.
Krok 5:

Rozbij i dodaj jedno jajko kurze do miski.
Krok 6:

Wlej ćwierć łyżeczki soli do miski.
Krok 7:

Wlej półtorej łyżki oleju roślinnego do wspólnej miski.
Krok 8:

Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce mikserem.
Krok 9:

Przesiać do miski z płynną bazą w dwóch dawkach trzysta gramów mąki pszennej.
Krok 10:

Wlej jedną łyżeczkę proszku do pieczenia do miski.
Krok 11:

Wymieszaj wszystkie składniki w misce szpatułką.
Krok 12:

Nadal dobrze wyrabiamy ciasto w misce rękami.
Krok 13:

Zbieramy ciasto w grudkę, którą następnie wkładamy do celofanowej torby i lodówki na trzydzieści minut.
Krok 14:

Doprowadzamy wodę do wrzenia na patelni i wkładamy do niej jedną pomarańczę, najlepiej cienką skórą, którą następnie gotujemy przez trzy do pięciu minut.
Krok 15:

Pokrój pomarańczę na małe kawałki i włóż do odpowiedniego pojemnika.
Krok 16:

Wlej sześć łyżek cukru do pojemnika z pomarańczowymi kawałkami.
Krok 17:

Dodaj jedną łyżkę skrobi do pojemnika z & quot; zjeżdżalnią & quot;.
Krok 18:

Zmiel wszystkie składniki blenderem na puree pomarańczowe.
Krok 19:

Rozłóż tłuczone ziemniaki na patelni i gotuj na kuchence przez trzy do pięciu minut, aż uzyskasz gęsty dżem pomarańczowy, a następnie wyjmij patelnię z pieca i ostudź ugotowany dżem.
Krok 20:

Po trzydziestu minutach rozprowadzamy ciasto na stole posypanym niewielką ilością mąki, lekko ugniatamy i kroimy na dwie identyczne części.
Krok 21:

Jedną część ciasta wkładamy do celofanowej torby i lodówki, a drugą część rozwałkujemy na ciasto o grubości trzech do pięciu milimetrów.
Krok 22:

Rozłóż wymaganą ilość dżemu na przygotowanym cieście, a następnie rozprowadź go równomierną warstwą.
Krok 23:

Ostrożnie złóż ciasto w ciasną rolkę.
Krok 24:

Pokrój rolkę kręconym nożem na półtora do dwóch centymetrów.
Krok 25:

Rozłóż pokrojone kawałki bułki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wyślij do piekarnika rozgrzanego do stu siedemdziesięciu pięciu stopni przez piętnaście minut, aby upiec ciasteczka.
Krok 26:

Ugotowane kruche ciasteczka z pomarańczowym nadzieniem układamy po upływie czasu na talerzu, po czym w podobny sposób przygotowujemy ciasteczka z drugiego kawałka ciasta.
Krok 27:

Gotowanie razem, gotowanie po prostu, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
kruche ciasteczka na kwaśnej śmietanie z nadzieniem. Cóż, bardzo prosty przepis na słodkie domowe wypieki na herbatę! Jego nienaganny smak docenią maluchy-pyszne domowe kruche topniejące ciasteczka z nadzieniem na bazie pomarańcza! Teraz pokażę Ci prosty przepis na zaskakująco delikatne domowe kremowe kruche ciasteczka-wypieki na herbatę z kwaśną śmietaną z aromatycznymi pomarańczami! Można go dużo zjeść i nie zauważyć. To miękkie, kruche, kruche idealne ciastko jest szybkie, zalecane dla dzieci, gotowane na prawdziwym maśle i pieczone w piekarniku. Wypróbuj go koniecznie! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Skrobia - 320 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pomarańcze - 36 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g


