skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Przygotowujemy niezbędne produkty do przygotowania elitarnego ciasta bananowego z nadzieniem cytrynowym.
Krok 2:

Zaczynamy przygotowywać ciasto i rozprowadzamy sto gramów zmiękczonego masła w dużej misce.
Krok 3:

Wlej sto pięćdziesiąt gramów cukru do miski.
Krok 4:

Dodaj łyżeczkę cukru waniliowego do miski.
Krok 5:

Wlej szczyptę soli do wspólnej miski.
Krok 6:

Dobrze ubij dodane składniki mikserem.
Krok 7:

Rozbij na przemian dwa jaja kurze do miski.
Krok 8:

Dokładnie wymieszaj mikserem wszystkie składniki w misce.
Krok 9:

Zetrzyj na drobnej tarce i dodaj skórkę z jednej cytryny do miski.
Krok 10:

Dobrze wymieszaj wszystkie składniki mikserem.
Krok 11:

Obierz trzy banany i włóż do blendera, zmiel na jednorodną płynną masę.
Krok 12:

Dodaj ugotowaną masę bananową do wspólnej miski.
Krok 13:

Dokładnie wymieszaj powstałą mieszaninę mikserem.
Krok 14:

Przesiać do miski częściami dwustu pięćdziesięciu gramów mąki.
Krok 15:

Następnie dodaj dwie łyżeczki proszku do pieczenia do miski z mąką.
Krok 16:

Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki w misce i aromatyczne ciasto jest gotowe.
Krok 17:

Nasmaruj dno i boki dzielonej formy niewielką ilością oleju roślinnego.
Krok 18:

Włóż ugotowane ciasto do formy.
Krok 19:

Równomiernie rozprowadzamy ciasto lekko stukając i obracając formę zgodnie z ruchem wskazówek zegara, a następnie odstawiamy ciasto na pięć minut.
Krok 20:

Aby zrobić śmietanę, rozbij jedno jajko kurze na patelnię.
Krok 21:

Dodaj dwie łyżki skrobi do rondla.
Krok 22:

Wlej sto trzydzieści gramów cukru do rondla.
Krok 23:

Dobrze wymieszaj trzepaczką wszystkie składniki na patelni.
Krok 24:

Wyciśnij sok z jednej cytryny do kubka, po przecięciu go na pół.
Krok 25:

Sok z cytryny rozcieńczyć ciepłą przegotowaną wodą w miarce do trzystu mililitrów.
Krok 26:

Wlej wodę z sokiem z cytryny do rondla i dokładnie wymieszaj wszystkie składniki na kuchence.
Krok 27:

Przygotowywane wypełnienie stale mieszając, parzymy na małym ogniu kuchenki.
Krok 28:

Gdy masa zgęstnieje do pożądanej konsystencji, wyłącz piec i rozłóż gotowe wypełnienie ciasta na głębokim talerzu.
Krok 29:

Dobrze posmaruj ciasto przygotowanym słodko-kwaśnym nadzieniem, które zostało schłodzone po wyjęciu z piekarnika.
Krok 30:

Rozłóż ugotowane ciasto na talerzu i udekoruj pokrojonymi plasterkami cytryny i gałązką mięty.
Krok 31:

Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
po prostu przestrzeń! Każdy, kto wymyślił przepis na to wysokiej klasy ciasto bananowe z cytryną, jest geniuszem! To magia smaku! Taki deser z pewnością został wynaleziony w niebiańskiej kancelarii! Zwiewne, nieważkie jak chmura ciasto rozpływa się w ustach, a nadzienie daje poczucie niezapomnianej i nieporównywalnej rozkoszy smakowej! Przepis jest prosty, jak wszystko genialne! Poczuj rajską Rozkosz z najdelikatniejszego ciasta bananowego z cytryną, które pozwala uzyskać nieziemską przyjemność! Ten niesamowity deser jest zawsze spożywany w ciągu kilku minut! Egzotyczny aromat i delikatny smak ciasta cytrynowego z bananem sprawią, że zapomnisz o diecie!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Banany - 89 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Skrobia - 320 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g


