skład / składniki
metoda gotowania
rozbij surowe jajka, wlej cukier do jajek, dobrze wymieszaj lub ubij mikserem.
dodaj sodę wygaszoną octem. Wymieszać. Dodaj mąkę. Wymieszać.
włącz piekarnik na maksimum, aby się rozgrzał.
pokrój jabłka na małe lub duże, jak chcesz. I dodaj do ciasta. Wymieszać.
nasmaruj prot olią i posyp semoliną lub bułką tartą. Ciasto wlać do protvena i wepchnąć do piekarnika. Temperatura 180 stopni, Przechowywać w piekarniku przez 40 minut.
aby uzyskać świąteczny wygląd, możesz namaścić wierzch kremem czekoladowym.
wlej torebkę kremu czekoladowego do rondla, zalej szklanką zimnej wody, dobrze wymieszaj, aby uzyskać jednorodną masę. Gotuj na ogniu, mieszając, aż zacznie się gotować. Gdy zacznie się gotować, zmniejsz ogień do minimum i gotuj przez 3-5 minut. Ostudź i posmaruj ciasto.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g
- Budyń - 212 kcal/100g