wywar z kapusty
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
wywar z kapusty służy do szybkiego i łatwego pozbycia się nadwagi.
dzieje się tak, ponieważ kapusta zawiera ogromną ilość minerałów i witamin, a także enzymy, które pozytywnie wpływają na pracę przewodu pokarmowego.
sądząc po doświadczeniu utraty wagi, w ciągu trzech miesięcy stosowania wywaru z kapusty można stracić do dwudziestu kilogramów.
jednak, aby schudnąć w ten sposób, musisz poważnie przemyśleć swoje nawyki żywieniowe i je zmienić.
przepis na przygotowanie samego wywaru jest bardzo prosty.
główka kapusty jest cięta na pół wraz z łodygą.
bierzemy wodę w ilości 800 ml na 200 g kapusty.
umieść garnek z wodą na kuchence, a gdy woda się zagotuje, włóż kapustę do garnka.
gotuj kapustę przez około kwadrans na średnim ogniu.
gotowy wywar z kapusty jest schładzany i przyjmowany codziennie przed snem. W takim przypadku po ostatnim posiłku powinny minąć co najmniej dwie godziny.
oprócz tak interesującej właściwości, z wywaru z kapusty można przygotować pyszną zupę warzywną.
bardzo często w tym bulionie duszę gołąbki. Wlewam wywar z kapusty do garnka do duszenia zamiast wody.
dzieje się tak, ponieważ kapusta zawiera ogromną ilość minerałów i witamin, a także enzymy, które pozytywnie wpływają na pracę przewodu pokarmowego.
sądząc po doświadczeniu utraty wagi, w ciągu trzech miesięcy stosowania wywaru z kapusty można stracić do dwudziestu kilogramów.
jednak, aby schudnąć w ten sposób, musisz poważnie przemyśleć swoje nawyki żywieniowe i je zmienić.
przepis na przygotowanie samego wywaru jest bardzo prosty.
główka kapusty jest cięta na pół wraz z łodygą.
bierzemy wodę w ilości 800 ml na 200 g kapusty.
umieść garnek z wodą na kuchence, a gdy woda się zagotuje, włóż kapustę do garnka.
gotuj kapustę przez około kwadrans na średnim ogniu.
gotowy wywar z kapusty jest schładzany i przyjmowany codziennie przed snem. W takim przypadku po ostatnim posiłku powinny minąć co najmniej dwie godziny.
oprócz tak interesującej właściwości, z wywaru z kapusty można przygotować pyszną zupę warzywną.
bardzo często w tym bulionie duszę gołąbki. Wlewam wywar z kapusty do garnka do duszenia zamiast wody.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Zielona kapusta - 46 kcal/100g
- Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g