skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Umyj filety i osusz ręcznikiem papierowym. pokroić na kawałki
Krok 2:
Dwa jajka, sól i pieprz dodaj do filetów. nie zapominaj, że następnie dodamy ser do mięsa mielonego i jest słony!
Krok 3:
Zmiel wszystko w blenderze lub przewiń filety w maszynce do mięsa, a następnie dodaj sól, pieprz i jajko
Krok 4:
Zetrzyj ser na grubej tarce
Krok 5:
Wszystko wymieszaj i dodaj mleko. daj składnikom godzinę na zaprzyjaźnienie się ze sobą i odpoczynek w chłodnym miejscu.
Krok 6:
W osobnej misce jajko ze szczyptą soli i pieprzu lekko ubij na lekką pianę
Krok 7:
Drobno posiekaj pomidory
Krok 8:
Wymieszaj jajko i pomidory
Krok 9:
Z & quot; przyjaznego & quot; farszu do robienia kulek. jeśli mięso mielone przykleja się, zwilż nogi wodą i zwiń kulki
Krok 10:
Zrób wgłębienia w kulkach łyżką lub miską i wlej do nich pomidory z jajkiem
Krok 11:
Gotuj na parze w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez 30 minut
Krok 12:
Odstawiamy na 5 minut i podajemy z ulubionym dodatkiem
filet, choć z kurczaka, okazuje się bardzo soczysty! jeśli nadal jest sucho, możesz dodać do mielonej cebuli
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser "Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser "stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g