gniazda kurczaka z serem i pomidorami w piekarniku

soczyste gniazda z kurczaka dla całej rodziny!
AliceGardAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 73 % 16 g
tłuszcze 23 % 5 g
węglowodany 5 % 1 g
115 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Umyj filety i osusz ręcznikiem papierowym. pokroić na kawałki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Dwa jajka, sól i pieprz dodaj do filetów. nie zapominaj, że następnie dodamy ser do mięsa mielonego i jest słony!

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Zmiel wszystko w blenderze lub przewiń filety w maszynce do mięsa, a następnie dodaj sól, pieprz i jajko

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Zetrzyj ser na grubej tarce

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wszystko wymieszaj i dodaj mleko. daj składnikom godzinę na zaprzyjaźnienie się ze sobą i odpoczynek w chłodnym miejscu.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    W osobnej misce jajko ze szczyptą soli i pieprzu lekko ubij na lekką pianę

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Drobno posiekaj pomidory

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Wymieszaj jajko i pomidory

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Z & quot; przyjaznego & quot; farszu do robienia kulek. jeśli mięso mielone przykleja się, zwilż nogi wodą i zwiń kulki

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Zrób wgłębienia w kulkach łyżką lub miską i wlej do nich pomidory z jajkiem

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Gotuj na parze w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez 30 minut

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Odstawiamy na 5 minut i podajemy z ulubionym dodatkiem

filet, choć z kurczaka, okazuje się bardzo soczysty! jeśli nadal jest sucho, możesz dodać do mielonej cebuli

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser "Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser "stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g

Podobne przepisy