volovany z ciasta francuskiego z bananem i masłem czekoladowym

magiczny deser z rozpływającym się w ustach nadzieniem. Volovany to charakterystyczny przepis kulinarny mojej mamy, który przywiozła z Ameryki. Są to okrągłe placki z ciasta francuskiego, które są gotowe, jak tartaletki. Nadzienie wołowe jest zróżnicowane, konsystencja przypomina mięso mielone. Hitem imprez dla dzieci z pewnością będą nadziewane bananami i masłem czekoladowym.
Xunya * ♫•Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 6 % 2 g
tłuszcze 40 % 14 g
węglowodany 54 % 19 g
208 kcal
IG: 21 / 79 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.

rozmrażamy ciasto francuskie i rozwałkujemy je na grubość 3-4 mm. z powstałej warstwy wycinamy kółka o tym samym rozmiarze, a połowa z nich w środku robi małe okrągłe "dziury". Formę do zapiekanki posyp zimną wodą i ułóż kubki, jajka posmarowane białkiem. Następnie kładziemy na nich kubki z "dziurami" i ponownie smarujemy je białkiem. Okazało się, że" talerze " ciasta, których dno nakłuwamy widelcem. Rozgrzej piekarnik do 225 stopni i piecz volovany do miękkości. Podczas gdy volovany są chłodzone, robimy dla nich nadzienie. Banany i masło czekoladowe ubijamy w blenderze na gładką masę. Następnie napełniamy volovany nadzieniem za pomocą strzykawki do ciasta. Świąteczny deser jest gotowy! Volovany z bananem i masłem czekoladowym to jedzenie, które dzieci natychmiast zmiatają z talerzy podczas wakacji.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Banany - 89   kcal/100g
  • Ciasto francuskie - 400   kcal/100g
  • Ciasto francuskie, przaśne - 337   kcal/100g
  • Masło czekoladowe - 642   kcal/100g
  • Białka jaj - 44   kcal/100g

Podobne przepisy