skład / składniki
gotowanie krok po kroku
rozmrażamy ciasto francuskie i rozwałkujemy je na grubość 3-4 mm. z powstałej warstwy wycinamy kółka o tym samym rozmiarze, a połowa z nich w środku robi małe okrągłe "dziury". Formę do zapiekanki posyp zimną wodą i ułóż kubki, jajka posmarowane białkiem. Następnie kładziemy na nich kubki z "dziurami" i ponownie smarujemy je białkiem. Okazało się, że" talerze " ciasta, których dno nakłuwamy widelcem. Rozgrzej piekarnik do 225 stopni i piecz volovany do miękkości. Podczas gdy volovany są chłodzone, robimy dla nich nadzienie. Banany i masło czekoladowe ubijamy w blenderze na gładką masę. Następnie napełniamy volovany nadzieniem za pomocą strzykawki do ciasta. Świąteczny deser jest gotowy! Volovany z bananem i masłem czekoladowym to jedzenie, które dzieci natychmiast zmiatają z talerzy podczas wakacji.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Banany - 89 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Masło czekoladowe - 642 kcal/100g
- Białka jaj - 44 kcal/100g