ciasto drożdżowe w maszynie do chleba
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Odmierz i przesiej odpowiednią ilość mąki. Jeśli w Twoim XP ładowanie zaczyna się od suchych składników, włóż mąkę do wiadra.
Krok 2:
W wodzie rozcieńczyć sól i cukier. Jeśli woda jest pierwsza, wlej ją do wiadra.
Krok 3:
Odmierz olej i dodaj do wiadra.
Krok 4:
Dodaj wodę.
Krok 5:
Wsyp drożdże do dozownika.
Krok 6:
Włóż wiadro do wypiekacza do chleba i zamknij pokrywkę.
Krok 7:
Ustaw program ciasta.
Krok 8:
Poczekaj. Lub przygotuj w tym czasie nadzienie do ciasta.
miłego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Suche drożdże - 410 kcal/100g