skład / składniki
metoda gotowania
nasze odprawy zaczynają się od grzybów. Pierwsze na tej liście mamy suszone grzyby. Bierzemy, gotujemy. Odciągamy wodę przez durszlak , ale nie wylewamy, ale trzymamy ją na później. Same grzyby kroimy w kształt "słomy".
podobnie gotowane świeże grzyby kroimy w paski. Wlej je do wywaru pozostałego po ugotowaniu suszonych grzybów. Bulion powinien być gorący, więc zsynchronizuj Gotowanie, aby zdążyć na czas. Gotowanie świeżych grzybów zajmuje pięć minut gotowania we wrzącej wodzie. W bulionie z suszonych grzybów muszą gotować przez 15-16 minut.
W połowie drogi. Kontynuujemy, biorąc cebulę i krojąc ją w pierścienie. Pierścienie spasserujemy na oleju roślinnym. Po wyjęciu z pieca wymieszaj koncentrat pomidorowy i kawałki pokrojonych pikli.
marynowane grzyby zalewamy wrzącą wodą i kroimy w podobny sposób, jak wszystkie inne nasze grzyby. A teraz łączymy wszystkie przygotowane przez nas półfabrykaty w jednym rondlu. Najpierw jest wywar z suszonych grzybów z unoszącymi się w nim kawałkami gotowanych świeżych grzybów. Następnie mieszanka cebuli, makaronu i pikli. Gotuj przez ponad 10 minut. Suszone grzyby i dowolne dodatki, takie jak liść laurowy, sól i pieprz, praktycznie zamykają rzędy. Po upływie czasu wpuszczamy je do zupy i doprowadzamy bulion do wrzenia.
Ostatnie to oliwki i śmietana. I więcej kaparów, jeśli marynaty wydają się mało. Ostatnie 5 minut gotowania ogranicza się do gotowania z okresowym mieszaniem mieszanki. Patrzymy, co nam się udało. Próbujemy, dzielimy się wrażeniami.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Grzyby leśne - 21 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Oliwki - 115 kcal/100g
- Oliwki - 166 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Kapary w puszkach - 23 kcal/100g
- Kapary - 23 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Borowiki suszone - 286 kcal/100g
- Kurki suszone - 261 kcal/100g
- Borowiki suszone - 231 kcal/100g
- Borowiki suszone - 315 kcal/100g
- Shiitake suszone - 331 kcal/100g
- Marynowane pieczarki - 12 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pikle - 11 kcal/100g