wędzenie terpug w domu

Szykowna wędzona ryba w stylu domowym! Kto jest odważny?! Gotujemy wszystko! Oczywiście taka ryba w domu to prawdziwe wakacje! Bardzo smaczne wędzone mięso!
FosterAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 86 % 18 g
tłuszcze 14 % 3 g
węglowodany 0 % 0 g
102 kcal
IG: 0 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 12 h

wszystko jest niezwykle proste!
1. Wypatrosz rybę, nie musisz czyścić łusek. Dobrze umyj.
2. Przetrzyj tusze solą. Pocieraj obficie, ryba nie bierze nadmiaru soli. Włóż rybę do lodówki na 6 godzin.
3. Umyj rybę z soli i osusz. Dobrze byłoby zawiesić i pozostawić na godzinę lub dwie w przeciągu. Jeśli muchy są osami, owiń rybę gazą.
4. Połóż wióry (dąb + olcha lub według własnego gustu)w wędzarni, a następnie rybę na ruszcie. Zamknąć. Jeśli uszczelnienie wodne-wlej wodę. Postaw na ogień. Kiedy pojawi się dym, Wykryj 35 minut.
5. Gotową rybę należy schłodzić i odstawić na kilka godzin do kilku dni.
miłego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Sol - 0   kcal/100g
  • Terpug - 102   kcal/100g

Podobne przepisy