Półfabrykaty irga na zimę
skład / składniki
1
porcje:
metoda gotowania
robimy półfabrykaty irga, w których będziemy je suszyć. Przed rozpoczęciem suszenia musisz usunąć wszystkie gałęzie i ogony i wyrzucić je. Czyste, dojrzałe jagody. Suszymy je, trzymając irgę w durszlaku lub na sicie.
optymalny obszar temperatury potrzebny do prawidłowego i stopniowego suszenia owoców leży w obszarze od 40 do 55 stopni. Suszenie jagód zajmie nam kilka godzin lub dłużej, w zależności od wtórnych warunków gotowania. Jeśli suszysz irgę na słońcu, zajmie to kilka razy więcej czasu, aż do kilku dni.
suszona irga nie pozwala na soki, a jej skóra jest pomarszczona i bardziej elastyczna niż świeża jagoda.
optymalny obszar temperatury potrzebny do prawidłowego i stopniowego suszenia owoców leży w obszarze od 40 do 55 stopni. Suszenie jagód zajmie nam kilka godzin lub dłużej, w zależności od wtórnych warunków gotowania. Jeśli suszysz irgę na słońcu, zajmie to kilka razy więcej czasu, aż do kilku dni.
suszona irga nie pozwala na soki, a jej skóra jest pomarszczona i bardziej elastyczna niż świeża jagoda.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Irga - 45 kcal/100g
