Półfabrykaty irga na zimę

zdobyłeś irgę? Przygotuj go na zimę! Wprowadź ten przepis do swoich preparatów irga-doskonała jagoda, całkiem smaczna i zdrowa. Jest często stosowany w celu zapobiegania zawałowi mięśnia sercowego i żylakom.
AdelineAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 12 g
45 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 3 D 2 h
robimy półfabrykaty irga, w których będziemy je suszyć. Przed rozpoczęciem suszenia musisz usunąć wszystkie gałęzie i ogony i wyrzucić je. Czyste, dojrzałe jagody. Suszymy je, trzymając irgę w durszlaku lub na sicie.

optymalny obszar temperatury potrzebny do prawidłowego i stopniowego suszenia owoców leży w obszarze od 40 do 55 stopni. Suszenie jagód zajmie nam kilka godzin lub dłużej, w zależności od wtórnych warunków gotowania. Jeśli suszysz irgę na słońcu, zajmie to kilka razy więcej czasu, aż do kilku dni.

suszona irga nie pozwala na soki, a jej skóra jest pomarszczona i bardziej elastyczna niż świeża jagoda.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Irga - 45   kcal/100g

Podobne przepisy

Powiązane i dodatkowe kategorie: