alkohol alkoholowy z czekoladą i mlekiem

przyjemny i delikatny likier, o cudownym miękkim smaku. Absolutnie przy okazji i z niezależnych ode mnie okoliczności w mojej rodzinie pojawił się alkohol. Wydałem go na płyny i napary, nękałem go kompresami. I to wszystko trwało, dopóki jeden niesamowicie interesujący wujek nie wszedł do nas na światło. Można powiedzieć, że alkonaut i cały taki Zasłużony alkonaut, ale nie do końca upadły, ale z poczuciem własnej wartości. Moja córka właśnie zachorowała i kręciłem jej kompres na szyi. Wujek powąchał, no cóż, zupełnie jak Nikulin w "kaukaskiej niewoli", poprowadził nos i powiedział: "alkohol". Musiałem przyznać, że ma rację, jednak z zastrzeżeniem, że jest niewiele. Ale jeśli potrzebuje poprawy zdrowia-nalej kilka łyżek stołowych. Bynajmniej nie odmówił ofiary, ale w odpowiedzi na moją życzliwość podjął się przygotowania likieru czekoladowego według całkowicie dzikiego przepisu kulinarnego.
DariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 3 % 1 g
tłuszcze 8 % 3 g
węglowodany 89 % 33 g
255 kcal
IG: 3 / 0 / 97

metoda gotowania

czas gotowania: 28 d 4 h

aby to zrobić, musisz zetrzeć 2 tabliczki czekolady na drobnej tarce, potem próbowałem z inną czekoladą, ale najbardziej podobał mi się smak gorzkiej czekolady. Otarli więc czekoladę, zalali ją alkoholem i dodali szczyptę wanilii. Przykręć mocno pokrywkę, aby nie zabrakło powietrza.
teraz musisz zostawić w spokoju na tydzień, ale spokój powinien być względny, im częściej potrząsasz dniem, tym lepszy smak. Po tygodniu przygotuj syrop. W tym celu wodę miesza się z mlekiem, doprowadza do wrzenia i wlewa cukier. Zimny syrop wlewa się do butelki z czekoladą i ponownie wstrząsa przez 3 tygodnie.
i ostatnia-filtrowanie, najlepiej podwójne, teraz trzeba poczekać jeszcze kilka tygodni.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Czekolada mleczno-orzechowa - 542   kcal/100g
  • Czekolada orzechowa - 580   kcal/100g
  • Czekolada porowata mleczna - 506   kcal/100g
  • Czekolada kremowa - 560   kcal/100g
  • Czekolada - 550   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Wanilina - 288   kcal/100g
  • Alkohol - 221   kcal/100g

Podobne przepisy