skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Składniki.
Krok 2:

Dokładnie umyj imbir i cytryny.
Krok 3:

Pokrój imbir na cienkie plasterki, aż stanie się przezroczysty, ostrożnie usuwając skórę. Nie można usunąć skóry,ale po prostu umyć ją dwukrotnie.
Krok 4:

Pokrój cytryny w plasterki i wyjmij nasiona.
Krok 5:

Posiekany imbir i cytrynę zmielić w blenderze lub przepuścić przez maszynę do mięsa.
Krok 6:

Powinieneś uzyskać jednorodną papkę.
Krok 7:

Dodaj miód do powstałej mieszanki i dokładnie wymieszaj.
Krok 8:

Gotowany dżem można przechowywać w słoikach w lodówce.
Krok 9:

W celach leczniczych i profilaktycznych zaleca się spożywanie łyżeczki rano przed posiłkiem. Ale możesz też użyć go jako deseru z herbatą lub kawą.
imbir jest naprawdę wyjątkowy ze względu na swoje właściwości oraz niepowtarzalny smak i aromat.
wśród osób, które znam, nie ma ani jednej osoby, która nie lubiłaby imbiru.
gotowy dżem imbirowy nie wymaga gotowania, więc wszystkie korzystne właściwości składników są całkowicie zachowane w dżemie.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g


