Nalewka z glistnika na alkohol

przygotuj nalewkę i użyj jej, aby promować zdrowie! Nalewka z glistnika na alkohol ma wszystkie przydatne cechy żywej rośliny, nie tracąc ani kropli użyteczności. Glistnik do nalewki należy zbierać w okresie pierwszego kwitnienia, w tym czasie jest maksymalnie wypełniony sokami.
777Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 2 g
169 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 14 D 20 min

do przygotowania nalewki można użyć łodyg, liści i korzenia glistnika. Zebrane surowce drobno posiekaj, włóż do odpowiedniego szklanego pojemnika, możesz użyć słoika, napełnij alkoholem.

zamknij słoik pokrywką, zawiń go w ręcznik i pozostaw w ciepłym i ciemnym miejscu na 14 dni.

następnie filtrujemy nalewkę przez gazę lub przez sito, wlewamy do małych butelek lub innych pojemników, zamykamy i przechowujemy w temperaturze pokojowej.

bądź zdrowy !

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Alkohol - 221   kcal/100g
  • Glistnik - 12   kcal/100g

Podobne przepisy