skład / składniki
metoda gotowania
1. Mój czarny bez, Jeśli na jagodach pozostaną gałązki, należy je odciąć. Moje jabłka, Wytnij rdzeń z nasionami.
2. Przygotowane składniki rozprowadzamy na patelni z grubym dnem, przykrywamy pokrywką, wysyłamy na bardzo małym ogniu. Gotuj przez 45 minut, nie dodawaj wody, jabłka i czarny bez podczas gotowania wypuszczą sok. 
3. Przetrzyj całą masę przez sito, ciecz musi zostać wyciśnięta tak bardzo, jak to możliwe. Wlej cukier do powstałego soku, wyciśnij sok z cytryny, Wyślij do ognia, zagotuj, a następnie natychmiast wlej do wstępnie wysterylizowanych butelek. 
syrop można przechowywać w chłodnym miejscu przez rok, a otwartą butelkę przez dwa tygodnie.& nbsp; napój jest dość skoncentrowany, dlatego przed wypiciem rozcieńcza się go zimną, przefiltrowaną wodą lub gorącą przegotowaną. 
ciesz się doskonałym smakiem napoju na zdrowie!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Czarny Bez - 73 kcal/100g