zupa z puree z cukinii z mozzarellą
skład / składniki
3
porcje:
metoda gotowania
wymieszaj posiekany ser i łyżkę oliwy z oliwek w misce. Dodaj oregano i sól.
posiekaj cebulę i włóż na patelnię z rozgrzanym olejem. Sól i pieprz cebulę. Przez 5 minut smaż cebulę na złoty kolor. Następnie włóż cukinię na patelnię i smaż je przez kolejne kilka minut ze wszystkich stron.
po lekkim zrumienieniu cukinii Wrzuć bulion warzywny na patelnię, zagotuj i gotuj przez około 10 minut.
gdy cukinia zostanie ugotowana na patelni, zdejmij ją z ognia i ostudź. Gdy mieszanina ostygnie, przenieś ją do blendera i zamień w jednorodne puree. Jeśli to konieczne, oczywiście sól i pieprz do smaku.
z blendera przelej puree na patelnię i dalej, jeśli ktoś chce gorącej zupy, podgrzej ją, a jeśli jest zimna, ostudź. To kwestia gustu. Przed podaniem zupy puree na stole połóż kawałki sera mozzarella i anchois bezpośrednio na talerzu.
zupa z puree z cukinii z mozzarellą jest gotowa.
posiekaj cebulę i włóż na patelnię z rozgrzanym olejem. Sól i pieprz cebulę. Przez 5 minut smaż cebulę na złoty kolor. Następnie włóż cukinię na patelnię i smaż je przez kolejne kilka minut ze wszystkich stron.
po lekkim zrumienieniu cukinii Wrzuć bulion warzywny na patelnię, zagotuj i gotuj przez około 10 minut.
gdy cukinia zostanie ugotowana na patelni, zdejmij ją z ognia i ostudź. Gdy mieszanina ostygnie, przenieś ją do blendera i zamień w jednorodne puree. Jeśli to konieczne, oczywiście sól i pieprz do smaku.
z blendera przelej puree na patelnię i dalej, jeśli ktoś chce gorącej zupy, podgrzej ją, a jeśli jest zimna, ostudź. To kwestia gustu. Przed podaniem zupy puree na stole połóż kawałki sera mozzarella i anchois bezpośrednio na talerzu.
zupa z puree z cukinii z mozzarellą jest gotowa.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Sardele Atlantyckie, konserwowe - 135 kcal/100g
- Oregano suszone - 306 kcal/100g
- Oregano - 306 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Mozzarella - 280 kcal/100g
- Rosół - 15 kcal/100g
- Cukinia - 16 kcal/100g