pierwsze dania przygotowane z dojrzałych prezentów z ogrodu wyróżniają się delikatnym smakiem i delikatnym aromatem, który wywołuje niezwykły apetyt. Nadają się na letnie obiady i kolacje, kiedy chcesz cieszyć się lekkim i świeżym jedzeniem. Kremowe zupy przygotowywane są na bazie puree z cukinii. Mają miękką konsystencję i po prostu rozpływają się w ustach. Składają się z ziemniaków, marchwi, cebuli, które są doskonale posiekane za pomocą blendera.
pięć najczęściej używanych składników w przepisach:
niektóre gospodynie domowe dodają plasterki jabłka, seler, por i jajka. Zupy puree gotowane na bulionie mięsnym są niezwykle smaczne i pożywne. Specjalny aromat nadają im drobno posiekane warzywa i krakersy czosnkowe. Cukinia jest również dodawana do zup z warzywami o klasycznym krojeniu. W rondlu układa się je 5 minut przed gotowaniem pierwszego dania. Przepisy na zupy z cukinii są różnorodne i zaskoczą miłośników pysznego jedzenia niezwykłymi kombinacjami. Potrawy podawane są na ciepło i na zimno wraz z białym chlebem, tostami z masłem, grzankami czosnkowymi, domową śmietaną.