Prefabrykowana klasyczna solanka mięsna z kiełbaskami wędzonymi

bogate i aromatyczne pierwsze danie w domu! Bardzo prosty przepis na przygotowanie klasycznej mieszanki z aromatycznymi wędzonkami i piklami na bulionie mięsnym, który mile zaskoczy swoim wspaniałym smakiem i na pewno spodoba się wielu!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 43 % 6 g
tłuszcze 50 % 7 g
węglowodany 7 % 1 g
104 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak w dość prosty i szybki sposób przygotować pyszną klasyczną mieszankę mięsną, która z pewnością spodoba się wielu wspaniałym smakom? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty z przyprawami do przygotowania domowej zupy na bulionie mięsnym z piklami i wędzonkami.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Rozpocznij gotowanie bulionu mięsnego i weź odpowiednią patelnię, a następnie wlej do niej dwa i pół litra wody, rozłóż trzysta gramów wołowiny na kości, małą cebulę, kawałek marchewki i umieść na kuchence, a następnie gotuj mięso na wysokim ogniu kuchenki przez półtorej godziny, po czym wyjmij mięso z patelni.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Aby ugotować smażenie, umieść odpowiednią patelnię na kuchence, a następnie wlej do niej trzy łyżki oleju roślinnego, rozłóż dwie głowy drobno posiekanej cebuli, a następnie wymieszaj i smaż na średniej temperaturze pieca, aż cebula będzie przezroczysta.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Włóż sto pięćdziesiąt gramów wędzonego grzbietu kurczaka do stojącego na kuchence garnka z gotowanym bulionem wołowym i gotuj na średnim ogniu kuchenki.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Weź drobną tarkę i zetrzyj jedną średnią marchewkę, którą następnie włóż na patelnię z cebulą, a następnie wymieszaj i smaż warzywa przez około trzy minuty.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wlej trzy chochle bulionu wołowego na patelnię z pieczeniem, a następnie przykryj patelnię pokrywką i gotuj warzywa na minimalnym ogniu kuchenki przez około piętnaście minut.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Pokrój sto pięćdziesiąt gramów wędzonej kiełbasy w paski, trzysta gramów wędzonej kiełbasy w asortymencie i włóż do suchej patelni, a następnie, aby się zrumieniła i przybrała piękny wygląd, smaż trochę na wysokim ogniu kuchenki.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Pokrój ugotowany kawałek wołowiny na dowolne kawałki i włóż na patelnię z kiełbasą, a następnie wymieszaj i kontynuuj smażenie na wysokim ogniu kuchenki.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Dodaj dwie łyżki koncentratu pomidorowego na patelnię z warzywami, a następnie wymieszaj wszystkie składniki, przykryj pokrywką i kontynuuj gotowanie przez siedem minut.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Pokrój trzysta gramów kiełbasek w paski i włóż je na patelnię z kiełbasą i mięsem, a następnie wymieszaj wszystkie składniki i kontynuuj smażenie.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Pokrój piętnaście do dwudziestu czarnych oliwek w krążki i włóż do garnka z wrzącym bulionem.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Włóż ugotowany dodatek mięsny do garnka z patelni.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Weź grubą tarkę i zetrzyj dwa pikle do miski, a następnie włóż do rondla.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Włóż duszone warzywa z patelni do garnka.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Przykryj garnek pokrywką i zagotuj zupę, a następnie gotuj przez trzy do czterech minut.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Po upływie czasu dodaj do garnka mieszankę czarnej i czerwonej papryki, liść laurowy, pietruszkę, koperek i bazylię do smaku.

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Wymieszaj wszystkie składniki w rondlu i przykryj pokrywką, a następnie gotuj zupę przez siedem minut na najniższym ogniu kuchenki, a następnie wyłącz kuchenkę i pozwól ugotowanej mieszance na chwilę zaparzyć.

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    Wlej gotowaną mieszankę na porcjowane talerze, a następnie dodaj do niej śmietanę, plasterek cytryny do smaku i podawaj. Gotujemy razem, gotujemy po prostu, gotujemy w domu najsmaczniejsze dania z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!

zwracamy uwagę na klasyczny przepis na przygotowanie prefabrykowanej mieszanki mięsnej z wędzonymi podrobami i piklami na bulionie mięsnym! Pamiętaj, aby przygotować pyszną i bogatą domową zupę z dowolnym mięsem i aromatycznymi wędzonkami zgodnie z naszym przepisem i będziesz mile zaskoczony wspaniałym smakiem tego wspaniałego dania!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina tłusta - 171   kcal/100g
  • Chuda wołowina - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal/100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal/100g
  • Wołowina - żeberka - 233   kcal/100g
  • Wołowina-szynka - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal/100g
  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Bazylia świeża - 27   kcal/100g
  • Bazylia suszona - 251   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Oliwki - 166   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Kiełbaski "mleczne" - 266   kcal/100g
  • Kiełbaski"ruskie" - 243   kcal/100g
  • Kiełbaski wieprzowe - 324   kcal/100g
  • Parówki konserwowe - 228   kcal/100g
  • Kiełbasa wędzona - 507   kcal/100g
  • Kiełbasa pół wędzona"Krakowska" - 466   kcal/100g
  • Kiełbasa pół wędzona "moskiewska" - 406   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pikle - 11   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka - 113   kcal/100g
  • Mieszanka mielonej papryki - 255   kcal/100g

Podobne przepisy