skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak w dość prosty i szybki sposób przygotować pyszną klasyczną mieszankę mięsną, która z pewnością spodoba się wielu wspaniałym smakom? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty z przyprawami do przygotowania domowej zupy na bulionie mięsnym z piklami i wędzonkami.
Krok 2:
Rozpocznij gotowanie bulionu mięsnego i weź odpowiednią patelnię, a następnie wlej do niej dwa i pół litra wody, rozłóż trzysta gramów wołowiny na kości, małą cebulę, kawałek marchewki i umieść na kuchence, a następnie gotuj mięso na wysokim ogniu kuchenki przez półtorej godziny, po czym wyjmij mięso z patelni.
Krok 3:
Aby ugotować smażenie, umieść odpowiednią patelnię na kuchence, a następnie wlej do niej trzy łyżki oleju roślinnego, rozłóż dwie głowy drobno posiekanej cebuli, a następnie wymieszaj i smaż na średniej temperaturze pieca, aż cebula będzie przezroczysta.
Krok 4:
Włóż sto pięćdziesiąt gramów wędzonego grzbietu kurczaka do stojącego na kuchence garnka z gotowanym bulionem wołowym i gotuj na średnim ogniu kuchenki.
Krok 5:
Weź drobną tarkę i zetrzyj jedną średnią marchewkę, którą następnie włóż na patelnię z cebulą, a następnie wymieszaj i smaż warzywa przez około trzy minuty.
Krok 6:
Wlej trzy chochle bulionu wołowego na patelnię z pieczeniem, a następnie przykryj patelnię pokrywką i gotuj warzywa na minimalnym ogniu kuchenki przez około piętnaście minut.
Krok 7:
Pokrój sto pięćdziesiąt gramów wędzonej kiełbasy w paski, trzysta gramów wędzonej kiełbasy w asortymencie i włóż do suchej patelni, a następnie, aby się zrumieniła i przybrała piękny wygląd, smaż trochę na wysokim ogniu kuchenki.
Krok 8:
Pokrój ugotowany kawałek wołowiny na dowolne kawałki i włóż na patelnię z kiełbasą, a następnie wymieszaj i kontynuuj smażenie na wysokim ogniu kuchenki.
Krok 9:
Dodaj dwie łyżki koncentratu pomidorowego na patelnię z warzywami, a następnie wymieszaj wszystkie składniki, przykryj pokrywką i kontynuuj gotowanie przez siedem minut.
Krok 10:
Pokrój trzysta gramów kiełbasek w paski i włóż je na patelnię z kiełbasą i mięsem, a następnie wymieszaj wszystkie składniki i kontynuuj smażenie.
Krok 11:
Pokrój piętnaście do dwudziestu czarnych oliwek w krążki i włóż do garnka z wrzącym bulionem.
Krok 12:
Włóż ugotowany dodatek mięsny do garnka z patelni.
Krok 13:
Weź grubą tarkę i zetrzyj dwa pikle do miski, a następnie włóż do rondla.
Krok 14:
Włóż duszone warzywa z patelni do garnka.
Krok 15:
Przykryj garnek pokrywką i zagotuj zupę, a następnie gotuj przez trzy do czterech minut.
Krok 16:
Po upływie czasu dodaj do garnka mieszankę czarnej i czerwonej papryki, liść laurowy, pietruszkę, koperek i bazylię do smaku.
Krok 17:
Wymieszaj wszystkie składniki w rondlu i przykryj pokrywką, a następnie gotuj zupę przez siedem minut na najniższym ogniu kuchenki, a następnie wyłącz kuchenkę i pozwól ugotowanej mieszance na chwilę zaparzyć.
Krok 18:
Wlej gotowaną mieszankę na porcjowane talerze, a następnie dodaj do niej śmietanę, plasterek cytryny do smaku i podawaj. Gotujemy razem, gotujemy po prostu, gotujemy w domu najsmaczniejsze dania z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
zwracamy uwagę na klasyczny przepis na przygotowanie prefabrykowanej mieszanki mięsnej z wędzonymi podrobami i piklami na bulionie mięsnym! Pamiętaj, aby przygotować pyszną i bogatą domową zupę z dowolnym mięsem i aromatycznymi wędzonkami zgodnie z naszym przepisem i będziesz mile zaskoczony wspaniałym smakiem tego wspaniałego dania!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Chuda wołowina - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Oliwki - 166 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Kiełbaski "mleczne" - 266 kcal/100g
- Kiełbaski"ruskie" - 243 kcal/100g
- Kiełbaski wieprzowe - 324 kcal/100g
- Parówki konserwowe - 228 kcal/100g
- Kiełbasa wędzona - 507 kcal/100g
- Kiełbasa pół wędzona"Krakowska" - 466 kcal/100g
- Kiełbasa pół wędzona "moskiewska" - 406 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pikle - 11 kcal/100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g