ciasto drożdżowe w maszynie do chleba

Kto powiedział, że musisz zawracać sobie głowę testem?! Bardzo prosty przepis!
FosterAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 14 % 7 g
tłuszcze 6 % 3 g
węglowodany 80 % 41 g
224 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 3 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Odmierz i przesiej odpowiednią ilość mąki. Jeśli w Twoim XP ładowanie zaczyna się od suchych składników, włóż mąkę do wiadra.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    W wodzie rozcieńczyć sól i cukier. Jeśli woda jest pierwsza, wlej ją do wiadra.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Odmierz olej i dodaj do wiadra.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj wodę.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wsyp drożdże do dozownika.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Włóż wiadro do wypiekacza do chleba i zamknij pokrywkę.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Ustaw program ciasta.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Poczekaj. Lub przygotuj w tym czasie nadzienie do ciasta.

miłego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Suche drożdże - 410   kcal/100g

Podobne przepisy