bochenek chleba

miękka, delikatna bułka z pewnością stanie się gościem w Twoim menu! Czy iść dziś do sklepu po bochenek chleba, czy samemu go upiec? Takie pytanie często pojawia się u każdego, kto kocha i wie, jak upiec chleb. Istnieje wiele oryginalnych, smacznych i interesujących przepisów kulinarnych na domowy chleb, ale ten jest wyjątkowy. Przeczytałem go w jakimś magazynie dla letnich mieszkańców, jako odpowiedź na pytanie, gdzie zastosować ogromny plon dyń, które dojrzewały na hacjendach. Magazyn postanowił wprowadzić letnich mieszkańców i letnich mieszkańców do innego tradycyjnego zawodu-pieczenia chleba.
Arkadiusz i SwietłanaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 16 % 9 g
tłuszcze 2 % 1 g
węglowodany 83 % 48 g
240 kcal
IG: 2 / 0 / 98

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 1 h 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
więc najpierw przewinąłem miąższ dyni, oszczędzony ze środka i skórki, na mięsie. Okazało się, że jest tłuczony. Lekko przycisnąłem go ręką i spuściłem nadmiar płynu. Następnie włóż wszystkie składniki do wypiekacza do chleba i zagniataj ciasto drożdżowe. Nie ma sensu mówić o kolejności zakładek produktów: w różnych modelach wypiekacza do chleba jest inaczej. Następnie gotowe ciasto chlebowe przełożyć do owalnego kształtu z wycięciem i piec przez około godzinę w temperaturze 180 C, nie zapominając o sprawdzeniu gotowości. A bułka chleba okazała się i na bułkach z dżemem ciasta pozostało. Uniwersalny produkt to jednak ta Dynia. Muszę powiedzieć, że ten chleb był bardzo smaczny z owsianką dyniową. To był obiad z dyni, który wszyscy lubili. Bez względu na to, ile jedzenia jest na stole, a bez dobrej bułki żaden stół nie jest pełny!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Dynia - 29   kcal/100g
  • Drożdże prasowane - 109   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g

Podobne przepisy