bochenek chleba
skład / składniki
10
porcje:
gotowanie krok po kroku
więc najpierw przewinąłem miąższ dyni, oszczędzony ze środka i skórki, na mięsie. Okazało się, że jest tłuczony. Lekko przycisnąłem go ręką i spuściłem nadmiar płynu. Następnie włóż wszystkie składniki do wypiekacza do chleba i zagniataj ciasto drożdżowe. Nie ma sensu mówić o kolejności zakładek produktów: w różnych modelach wypiekacza do chleba jest inaczej. Następnie gotowe ciasto chlebowe przełożyć do owalnego kształtu z wycięciem i piec przez około godzinę w temperaturze 180 C, nie zapominając o sprawdzeniu gotowości. A bułka chleba okazała się i na bułkach z dżemem ciasta pozostało. Uniwersalny produkt to jednak ta Dynia. Muszę powiedzieć, że ten chleb był bardzo smaczny z owsianką dyniową. To był obiad z dyni, który wszyscy lubili. Bez względu na to, ile jedzenia jest na stole, a bez dobrej bułki żaden stół nie jest pełny!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Dynia - 29 kcal/100g
- Drożdże prasowane - 109 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g