dżem owocowy bez gotowania

kawałek lata w długie zimowe wieczory! . łatwe w przygotowaniu, zachowane wszystkie witaminy i nie Zwykle
Fatima AAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 56 g
222 kcal
IG: 11 / 0 / 89

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min
bierzemy 1 kg moich brzoskwiń, obieramy, wkładamy do głębokiego naczynia, dodajemy 1 kg cukru i siekamy , zrobiłem mikser, aby pozostały kawałki brzoskwiń. Bierzemy plastikowe pojemniki, wkładamy dżem do zamrażarki. Dżem jest przygotowywany 1: 1. Możesz także gotować z moreli, truskawek, melonów. Przed podaniem należy wyjąć z zamrażarki 15 minut wcześniej, aby trochę się rozpuściło .

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Brzoskwinie - 46   kcal/100g
  • Brzoskwinie w puszkach - 68   kcal/100g

Podobne przepisy