kapusta kiszona
skład / składniki
1
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Więc kapusta jest posiekana, robię to za pomocą robota kuchennego
Krok 3:
Marchewki hubki na grubej tarce lub pokroić w cienkie paski na kombajnie.
Krok 4:
Mieszaninę umieszcza się w dużej emaliowanej misce i miesza, od czasu do czasu dodając sól.
Krok 5:
Musisz solić, aż kapusta będzie nieco bardziej słona niż zwykła sałatka.
Krok 6:
Następnie włóż kapustę do słoików, dobrze ubij. Możesz układać warstwy, przesuwając każdą warstwę z całym liściem kapusty(przydaje się zimą dla gołąbków).
Krok 7:
Pozostaw słoiki w ciepłym miejscu, przykryte pokrywkami do zakwaszenia. Kwaśność zależy od smaku. Następnie umieść w zimnym miejscu do przechowywania
Krok 8:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Zielona kapusta - 46 kcal/100g
- Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g