jabłka namoczone z musztardą

Spróbuj zrobić te odmładzające jabłka! Namoczone jabłka są nieocenionym zbiorem, ponieważ nie ma obróbki cieplnej, a wszystkie przydatne substancje są w pełni zachowane, przywracają aktywność mikroflory nie gorzej niż bifidobakterie.A kwas askorbinowy, który wzmacnia odporność, staje się jeszcze większy w namoczonych jabłkach.Pamiętaj, aby urozmaicić swoją dietę tym wspaniałym produktem. Nie bez powodu w Rosji jabłka nazywano odmładzaniem.
SrebroAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 7 g
34 kcal
IG: 63 / 0 / 38

metoda gotowania

czas gotowania: 1 d

co za radość, gdy jabłka są brzydkie!Spacerujesz po ogrodzie, podziwiasz obfite owoce, a myśl już utknęła w twojej głowie, jak zachować to bogactwo.I nie ma nic prostszego niż moczenie jabłek.
do oddawania moczu Antonovka jest uważana za najlepszą odmianę, była i jest kochana przez wielu ze względu na swój niepowtarzalny aromat "Antonovsky" i szczególną przydatność do różnych produktów kulinarnych.Jego żółto-słoneczny kolor nie zmieni koloru podczas oddawania moczu, w przeciwieństwie do innych odmian.

zebrane jabłka powinny leżeć dwa tygodnie przed oddaniem moczu.Następnie umyj je,osusz i włóż do pojemnika, przesuwając liście wiśni i czarnej porzeczki.Dobrze byłoby zdobyć słomę żytnią, aby ułożyć ją na wierzchu jabłek, ale w przypadku braku kładziemy te same liście.
teraz przygotowujemy brzeczkę: w niewielkiej ilości zimnej wody wymieszaj mąkę żytnią, wlej do litra wrzącej wody, ciągle mieszając.Następnie do przegotowanej i schłodzonej wody dodaj cukier,sól,musztardę w proszku i parzoną mąkę, wszystko jeszcze raz wymieszaj.I napełnij jabłka tą brzeczką, połóż niewielką ucisk na wierzchu, aby jabłka się nie unosiły.
w pierwszych dniach, jeśli jabłka wchłoną dużo płynu, dodaj po prostu słodką wodę,nie bój się nie zepsuć jabłek cukrem,tylko będzie lepiej.Jeśli na powierzchni utworzy się piana, należy ją usunąć, aby nie powstała pleśń, ale opresję umyć czystą wodą.

w procesie fermentacji cukier zawarty w jabłkach jest przekształcany w alkohol,dwutlenek węgla i kwas mlekowy, będą głównymi konserwantami produktu.Ze względu na musztardę jabłka staną się elastyczne,energiczne,a brzeczka będzie lekko przypominać pikantny smak szampana. Ta cała łaska zostanie wchłonięta przez jabłka. Lepiej przechowywać je w piwnicy lub piwnicy w temperaturze nie wyższej niż 6 stopni.

jak obliczyć liczbę puszek, dlaczego puszki eksplodują i jak tego uniknąć, a także sekrety i hacki życia, przeczytaj artykuł o przygotowaniach na zimę.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Mąka żytnia - 305   kcal/100g
  • Liście wiśni - 0   kcal/100g
  • Musztarda w proszku - 378   kcal/100g
  • Liście porzeczki - 0   kcal/100g

Podobne przepisy