skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Składniki
Krok 2:

Dokładnie umyj cukinię. Jeśli cukinia jest starsza, warto również odciąć skórkę.
Krok 3:

Umytą cukinię kroimy w średniej wielkości kostkę.
Krok 4:

Pieprz myjemy i obieramy z nasion, a następnie kroimy w paski.
Krok 5:

Obierz cebulę i pokrój w półpierścienie.
Krok 6:

Następnie przygotuj marynatę. Aby to zrobić, wymieszaj wodę, cukier, sól, sok jabłkowy, wyciśnięty sok z trzech cytryn.
Krok 7:

Doprowadzając mieszaninę do wrzenia, kładziemy pokrojone warzywa i ponownie doprowadzamy do wrzenia. Wyjmij pojemnik z pieca.
Krok 8:

Posiekaj koperek.
Krok 9:

W przygotowanych słoikach wkładamy posiekany koperek, następnie warzywa i koperek jeszcze raz na warzywa. Do każdego słoika wkładamy kilka ziaren musztardy.
Krok 10:

Zamykamy słoiki pokrywkami, schładzamy. Zaleca się Przechowywanie w chłodnym miejscu, w którym należy umieścić natychmiast po schłodzeniu puszek.
Krok 11:

Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Musztarda stołówka - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal / 100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Sok jabłkowy - 42 kcal/100g


