cukinia z papryką kiszona na zimę

cukinia z papryką zachwyci obfitością witamin i smaku. Wkrótce nadejdzie lato, co oznacza, że sezon zbiorów domowych na zimę rozpocznie się ponownie. Proponuję ugotować cukinię z papryką według mojego przepisu. Bardzo ciekawą opcją przygotowania sałatki na zimę jest cukinia z papryką.
olya1989Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 88 % 7 g
30 kcal
IG: 71 / 0 / 29

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Dokładnie umyj cukinię. Jeśli cukinia jest starsza, warto również odciąć skórkę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Umytą cukinię kroimy w średniej wielkości kostkę.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Pieprz myjemy i obieramy z nasion, a następnie kroimy w paski.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Obierz cebulę i pokrój w półpierścienie.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Następnie przygotuj marynatę. Aby to zrobić, wymieszaj wodę, cukier, sól, sok jabłkowy, wyciśnięty sok z trzech cytryn.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Doprowadzając mieszaninę do wrzenia, kładziemy pokrojone warzywa i ponownie doprowadzamy do wrzenia. Wyjmij pojemnik z pieca.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Posiekaj koperek.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    W przygotowanych słoikach wkładamy posiekany koperek, następnie warzywa i koperek jeszcze raz na warzywa. Do każdego słoika wkładamy kilka ziaren musztardy.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Zamykamy słoiki pokrywkami, schładzamy. Zaleca się Przechowywanie w chłodnym miejscu, w którym należy umieścić natychmiast po schłodzeniu puszek.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukinia - 23   kcal/100g
  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Musztarda stołówka - 417   kcal/100g
  • Musztarda - 417   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal / 100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Sok jabłkowy - 42   kcal/100g

Podobne przepisy