ciasto wieżowe ze skondensowanym mlekiem i owocami

co może być smaczniejszego niż ciasto? Nic!
yulya31Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 12 % 6 g
tłuszcze 24 % 12 g
węglowodany 65 % 33 g
260 kcal
IG: 9 / 44 / 47

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min
pokrój ciasto poziomo na pół, używając nacięć, Wytnij koła o tym samym rozmiarze.
pokrój Kiwi, banana i jabłko.
kilka kręgów herbatników, które będą służyć jako podstawy "wieżyczek", posmaruj gotowanym skondensowanym mlekiem. Połóż na nich na przemian plasterki jabłka, kiwi i banana, przykryj owoce kubkami biszkoptu. Powtórz wszystko jeszcze raz.
Udekoruj "wieżyczki" bitą śmietaną i posyp posiekanymi orzechami. Schłodzić przed podaniem.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Banany - 89   kcal/100g
  • Orzechy włoskie - 650   kcal/100g
  • Czarny orzech angielski - 628   kcal/100g
  • Czarny orzech perski - 651   kcal/100g
  • Masło orzechowe - 925   kcal/100g
  • Kiwi - 48   kcal/100g
  • Ciasto biszkoptowe - 250   kcal/100g
  • Bita śmietana - 257   kcal/100g
  • Gotowane mleko skondensowane - 328   kcal/100g

Podobne przepisy