ciasto wieżowe ze skondensowanym mlekiem i owocami
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
pokrój ciasto poziomo na pół, używając nacięć, Wytnij koła o tym samym rozmiarze.
pokrój Kiwi, banana i jabłko.
kilka kręgów herbatników, które będą służyć jako podstawy "wieżyczek", posmaruj gotowanym skondensowanym mlekiem. Połóż na nich na przemian plasterki jabłka, kiwi i banana, przykryj owoce kubkami biszkoptu. Powtórz wszystko jeszcze raz.
Udekoruj "wieżyczki" bitą śmietaną i posyp posiekanymi orzechami. Schłodzić przed podaniem.
pokrój Kiwi, banana i jabłko.
kilka kręgów herbatników, które będą służyć jako podstawy "wieżyczek", posmaruj gotowanym skondensowanym mlekiem. Połóż na nich na przemian plasterki jabłka, kiwi i banana, przykryj owoce kubkami biszkoptu. Powtórz wszystko jeszcze raz.
Udekoruj "wieżyczki" bitą śmietaną i posyp posiekanymi orzechami. Schłodzić przed podaniem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Banany - 89 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Kiwi - 48 kcal/100g
- Ciasto biszkoptowe - 250 kcal/100g
- Bita śmietana - 257 kcal/100g
- Gotowane mleko skondensowane - 328 kcal/100g