skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Najpierw przygotuj nadzienie twarogowe. Aby to zrobić, pamiętaj o ubiciu 4 wcześniej oddzielonych białek w suchej i czystej misce. Ubijaj ze średnią prędkością do lekkiej, jasnej piany. Następnie dodaj porcje 160 g cukru i stopniowo zwiększaj obroty. Ubij białka do stabilnych szczytów.
Krok 2:
Osobno wymieszaj 4 żółtka i 1/3 łyżeczki wanilina. Dodaj 60 g skrobi kukurydzianej i 250 g tłustej śmietany. Wszystko mieszamy.
Krok 3:
Następnie wymieszaj masę białkową i żółtkową i dodaj 800 g twarogu. Wcześniej przebiłem twaróg blenderem, aby nadzienie było delikatniejsze podczas gotowania. Wszystko dobrze wymieszaj, odłóż na bok i zrób biszkopt.
Krok 4:
W przypadku biszkoptu z góry oddzielamy białka 3 jaj od żółtek. Ubij białka ze średnią prędkością,aż uzyskasz jasną pianę. Następnie dodaj 80 g cukru i stopniowo zwiększaj obroty. Ubij białka do stabilnych szczytów.
Krok 5:
W ubitych białkach mieszaj żółtka jeden po drugim. Tam wysyłamy 10 g oleju roślinnego.
Krok 6:
Przesiej 80 g mąki pszennej i delikatnie wymieszaj, aby masa nie straciła blasku.
Krok 7:
Wcześniej zmieliłem nożem 50 g czekolady (zawartość kakao 56%). Dodaj te chipsy czekoladowe tutaj do ciasta i delikatnie wymieszaj.
Krok 8:
Będę piec w dzielonej formie o średnicy 24 cm, nasmarowałem spód i boki formy masłem. Dno jeszcze pokryte pergaminem. Włącz piekarnik do 180 stopni. Najpierw rozłóż nadzienie twarogowe i ostrożnie wyrównaj je szpatułką.
Krok 9:
Rozłóż ciasto biszkoptowe na wierzchu w małych porcjach i wyrównaj szpatułką. Możesz użyć torby cukierniczej i rozłożyć ciasto w kółko, zaczynając od zewnętrznego dużego koła. Nie naciskaj mocno ciasta.
Krok 10:
Piec ciasto w piekarniku przez około 50 minut. Mój piekarnik działa w trybie "dół-góra"bez konwekcji. Biszkopt, który znajduje się na górze, powinien być dobrze zrumieniony.
Krok 11:
Wyjmij ciasto z piekarnika i pozwól mu całkowicie ostygnąć. Podczas procesu chłodzenia nieco się uspokoi, ale to nic wielkiego. Wyjmij ciasto z formy i odwróć nadzienie twarogowe do góry. Biszkopt znajduje się na dole.
Krok 12:
Ostrożnie zdejmij pergamin i obficie posyp tartą czekoladą ciasto. Ciasto twarogowe & quot; wręcz przeciwnie & quot; gotowe! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal / 100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal / 100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Czekolada gorzka - 539 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal / 100g
- Wanilina - 288 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Skrobia kukurydziana - 329 kcal/100g