ciasto twarogowe jest odwrotnie z czekoladą.

proponuję upiec ciasto twarogowe" odwrotnie & quot;. Dlaczego & quot; wręcz przeciwnie & quot; zrozumiesz w procesie gotowania. Ciasto to wspaniałe połączenie delikatnego nadzienia twarogowego i zwiewnego biszkoptu z kawałkami czekolady. Dzieci będą szczególnie zachwycone! Gotuj koniecznie!)
Olga Just FoodAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 27 % 11 g
tłuszcze 34 % 14 g
węglowodany 39 % 16 g
227 kcal
IG: 25 / 0 / 75

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Najpierw przygotuj nadzienie twarogowe. Aby to zrobić, pamiętaj o ubiciu 4 wcześniej oddzielonych białek w suchej i czystej misce. Ubijaj ze średnią prędkością do lekkiej, jasnej piany. Następnie dodaj porcje 160 g cukru i stopniowo zwiększaj obroty. Ubij białka do stabilnych szczytów.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Osobno wymieszaj 4 żółtka i 1/3 łyżeczki wanilina. Dodaj 60 g skrobi kukurydzianej i 250 g tłustej śmietany. Wszystko mieszamy.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Następnie wymieszaj masę białkową i żółtkową i dodaj 800 g twarogu. Wcześniej przebiłem twaróg blenderem, aby nadzienie było delikatniejsze podczas gotowania. Wszystko dobrze wymieszaj, odłóż na bok i zrób biszkopt.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    W przypadku biszkoptu z góry oddzielamy białka 3 jaj od żółtek. Ubij białka ze średnią prędkością,aż uzyskasz jasną pianę. Następnie dodaj 80 g cukru i stopniowo zwiększaj obroty. Ubij białka do stabilnych szczytów.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    W ubitych białkach mieszaj żółtka jeden po drugim. Tam wysyłamy 10 g oleju roślinnego.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Przesiej 80 g mąki pszennej i delikatnie wymieszaj, aby masa nie straciła blasku.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Wcześniej zmieliłem nożem 50 g czekolady (zawartość kakao 56%). Dodaj te chipsy czekoladowe tutaj do ciasta i delikatnie wymieszaj.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Będę piec w dzielonej formie o średnicy 24 cm, nasmarowałem spód i boki formy masłem. Dno jeszcze pokryte pergaminem. Włącz piekarnik do 180 stopni. Najpierw rozłóż nadzienie twarogowe i ostrożnie wyrównaj je szpatułką.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Rozłóż ciasto biszkoptowe na wierzchu w małych porcjach i wyrównaj szpatułką. Możesz użyć torby cukierniczej i rozłożyć ciasto w kółko, zaczynając od zewnętrznego dużego koła. Nie naciskaj mocno ciasta.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Piec ciasto w piekarniku przez około 50 minut. Mój piekarnik działa w trybie "dół-góra"bez konwekcji. Biszkopt, który znajduje się na górze, powinien być dobrze zrumieniony.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Wyjmij ciasto z piekarnika i pozwól mu całkowicie ostygnąć. Podczas procesu chłodzenia nieco się uspokoi, ale to nic wielkiego. Wyjmij ciasto z formy i odwróć nadzienie twarogowe do góry. Biszkopt znajduje się na dole.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Ostrożnie zdejmij pergamin i obficie posyp tartą czekoladą ciasto. Ciasto twarogowe & quot; wręcz przeciwnie & quot; gotowe! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal / 100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal / 100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Czekolada gorzka - 539   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal / 100g
  • Wanilina - 288   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Skrobia kukurydziana - 329   kcal/100g

Podobne przepisy