skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj wcześniej niezbędne produkty.
Krok 2:
Zagnieść niezbyt ciasne ciasto i odstawić na chwilę podczas gotowania nadzienia z dyni i cebuli.
Krok 3:
Obierz cebulę i pokrój w kostkę.
Krok 4:
Następnie w niewielkiej ilości oleju roślinnego podsmaż cebulę na złoty kolor.
Krok 5:
W pogłębionej misce włóż dynię pokrojoną na małe kawałki, dodaj smażoną cebulę i sól do smaku. Dobrze wymieszaj, aby sól dobrze się rozpuściła, a masa stała się jednorodna. W razie potrzeby możesz dodać czarny mielony pieprz.
Krok 6:
Ciasto należy rozwałkować na dużą warstwę o grubości około 2 mm.
Krok 7:
Następnie pokrój tę warstwę kręconym nożem na długie wstążki. Określ sam szerokość, przy której wygodniej będzie tworzyć pąki kwiatowe.
Krok 8:
Na całej długości taśmy rozłóż wypełnienie równomiernie, bliżej jednej krawędzi, ponieważ dolna krawędź będzie musiała zostać zamknięta. Zwiń obrabiany przedmiot w formie rolki, dobrze uszczypnij go od dołu i uformuj różę. Umieść powstałe kwiaty w mantischnica i gotuj na parze przez około 30 minut.
Krok 9:
Jeśli, jesteś ograniczony czasowo. Możesz gotować zwykłe manti w tradycyjny sposób lub jak możesz
Krok 10:
Danie okazało się smaczne i piękne. Gotuj dla zdrowia swojej rodziny i traktuj przyjaciół. Smacznego!
w przygotowaniu przepis jest bardzo prosty. Danie smakuje bardzo delikatnie, a ponadto przynosi organizmowi ogromne korzyści. Ponieważ dynia warzywna jest jednym z liderów pod względem zawartości witamin, składników mineralnych i innych składników odżywczych.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Dynia - 29 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g