dynia w cieście na parze

bardzo zdrowe danie dla absolutnie wszystkich grup ludzi. Danie jest zarówno niezależne, jak i na przekąskę, i jest idealne na popołudniową przekąskę dla dzieci. Możesz podawać z dowolnymi sokami i kompotami. Doskonale uzupełni go śmietana lub śmietana.
luba60Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 14 % 3 g
tłuszcze 19 % 4 g
węglowodany 67 % 14 g
101 kcal
IG: 14 / 0 / 86

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h 38 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj wcześniej niezbędne produkty.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Zagnieść niezbyt ciasne ciasto i odstawić na chwilę podczas gotowania nadzienia z dyni i cebuli.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Obierz cebulę i pokrój w kostkę.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Następnie w niewielkiej ilości oleju roślinnego podsmaż cebulę na złoty kolor.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    W pogłębionej misce włóż dynię pokrojoną na małe kawałki, dodaj smażoną cebulę i sól do smaku. Dobrze wymieszaj, aby sól dobrze się rozpuściła, a masa stała się jednorodna. W razie potrzeby możesz dodać czarny mielony pieprz.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Ciasto należy rozwałkować na dużą warstwę o grubości około 2 mm.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Następnie pokrój tę warstwę kręconym nożem na długie wstążki. Określ sam szerokość, przy której wygodniej będzie tworzyć pąki kwiatowe.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Na całej długości taśmy rozłóż wypełnienie równomiernie, bliżej jednej krawędzi, ponieważ dolna krawędź będzie musiała zostać zamknięta. Zwiń obrabiany przedmiot w formie rolki, dobrze uszczypnij go od dołu i uformuj różę. Umieść powstałe kwiaty w mantischnica i gotuj na parze przez około 30 minut.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Jeśli, jesteś ograniczony czasowo. Możesz gotować zwykłe manti w tradycyjny sposób lub jak możesz

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Danie okazało się smaczne i piękne. Gotuj dla zdrowia swojej rodziny i traktuj przyjaciół. Smacznego!

w przygotowaniu przepis jest bardzo prosty. Danie smakuje bardzo delikatnie, a ponadto przynosi organizmowi ogromne korzyści. Ponieważ dynia warzywna jest jednym z liderów pod względem zawartości witamin, składników mineralnych i innych składników odżywczych.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Dynia - 29   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g

Podobne przepisy