koktajl z sokiem z melona
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
1. Obierz imbir, pokrój w plastry.
2. Wlej cukier do małego rondla, wlej wodę, rozłóż posiekany imbir, Wyślij do ognia, zagotuj, gotuj na wolnym ogniu przez pięć minut, ostudź.
3. Usuń kawałki imbiru z syropu, wlej sok z melona i świeżo wyciśnięty sok z limonki.
4. Napełniamy szklanki kostkami lodu, wlewamy przygotowany napój, w razie potrzeby dekorujemy & amp; nbsp; plasterkami melona i kandyzowanym imbirem.
ciesz się!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Lód - 0 kcal/100g
- Sok z limonki - 10 kcal/100g
- Sok z melona - 15 kcal/100g