skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby przygotować zwiewny krem do dekoracji wypieków i wielu deserów, przygotowujemy niezbędne produkty.
Krok 2:
Rozłóż czterysta gramów kwaśnej śmietany na odpowiedniej patelni.
Krok 3:
Wlej sto pięćdziesiąt gramów cukru na patelnię.
Krok 4:
Dodaj czterdzieści pięć gramów skrobi ziemniaczanej do garnka.
Krok 5:
Rozbij dwa jaja kurze na patelnię.
Krok 6:
Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki w rondlu, aż będą gładkie.
Krok 7:
Kładziemy patelnię na kuchence i włączając ją do ognia nieco powyżej średniej, ciągle mieszając krem przez około dziesięć minut.
Krok 8:
Doprowadź krem do dość gęstego stanu i wyjmij patelnię z pieca.
Krok 9:
Aby nie powstała skorupa, przykryj patelnię celofanową torbą i odstaw, aż krem ostygnie.
Krok 10:
Włóż dwieście gramów zmiękczonego masła do miski.
Krok 11:
Dodaj jedną łyżeczkę cukru waniliowego do miski i dobrze wymieszaj.
Krok 12:
Dodaj części po jednej łyżce stołowej budyń do masy maślanej.
Krok 13:
Dokładnie ubij mikserem i uzyskaj krem powietrzny o delikatnej konsystencji.
Krok 14:
Gotowany krem za pomocą różnych barwników spożywczych można łatwo zabarwić na dowolny kolor.
Krok 15:
Napełnij worek cukierniczy wymaganą ilością kremu i nałóż go na warstwę na ciastach.
Krok 16:
Dekorujemy ciasto gotowanym kremem i za pomocą dyszy wykonujemy osobliwe gwiazdki.
Krok 17:
Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
Och, jakie to pyszne! Super nadzienie do deserów! Zwiewny krem-nadzienie gotowane na kwaśnej śmietanie do dekoracji ciast i ciast. Na pewno nie próbowałeś tak delikatnego, smacznego i giętkiego kremu, podobnego do ulubionego przez wszystkich nadzienia! Jego konsystencja jest przewiewna i tak stabilna, jak to możliwe, dzięki czemu łatwo jest tworzyć wszelkiego rodzaju oryginalne dekoracje do ciast i innych wypieków. Każdy bez wyjątku lubi ten przepis, ponieważ przypomina najdelikatniejsze kremowe lody. Spróbuj i ciesz się!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal / 100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Skrobia ziemniaczana - 300 kcal/100g