krem do dekoracji ciast i ciast

Super nadzienie i dekoracja na wiele deserów! Unikalny przepis na przygotowanie kremu powietrznego do dekoracji wypieków o przewiewnej i najbardziej stabilnej konsystencji, który z pewnością spodoba się wielu i mile zaskoczy swoim wspaniałym smakiem!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 5 % 3 g
tłuszcze 53 % 29 g
węglowodany 42 % 23 g
352 kcal
IG: 25 / 4 / 71

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 25 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Aby przygotować zwiewny krem do dekoracji wypieków i wielu deserów, przygotowujemy niezbędne produkty.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Rozłóż czterysta gramów kwaśnej śmietany na odpowiedniej patelni.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wlej sto pięćdziesiąt gramów cukru na patelnię.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj czterdzieści pięć gramów skrobi ziemniaczanej do garnka.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Rozbij dwa jaja kurze na patelnię.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki w rondlu, aż będą gładkie.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Kładziemy patelnię na kuchence i włączając ją do ognia nieco powyżej średniej, ciągle mieszając krem przez około dziesięć minut.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Doprowadź krem do dość gęstego stanu i wyjmij patelnię z pieca.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Aby nie powstała skorupa, przykryj patelnię celofanową torbą i odstaw, aż krem ostygnie.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Włóż dwieście gramów zmiękczonego masła do miski.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Dodaj jedną łyżeczkę cukru waniliowego do miski i dobrze wymieszaj.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Dodaj części po jednej łyżce stołowej budyń do masy maślanej.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Dokładnie ubij mikserem i uzyskaj krem powietrzny o delikatnej konsystencji.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Gotowany krem za pomocą różnych barwników spożywczych można łatwo zabarwić na dowolny kolor.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Napełnij worek cukierniczy wymaganą ilością kremu i nałóż go na warstwę na ciastach.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Dekorujemy ciasto gotowanym kremem i za pomocą dyszy wykonujemy osobliwe gwiazdki.

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!

Och, jakie to pyszne! Super nadzienie do deserów! Zwiewny krem-nadzienie gotowane na kwaśnej śmietanie do dekoracji ciast i ciast. Na pewno nie próbowałeś tak delikatnego, smacznego i giętkiego kremu, podobnego do ulubionego przez wszystkich nadzienia! Jego konsystencja jest przewiewna i tak stabilna, jak to możliwe, dzięki czemu łatwo jest tworzyć wszelkiego rodzaju oryginalne dekoracje do ciast i innych wypieków. Każdy bez wyjątku lubi ten przepis, ponieważ przypomina najdelikatniejsze kremowe lody. Spróbuj i ciesz się!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal / 100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Cukier waniliowy - 379   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Skrobia ziemniaczana - 300   kcal/100g

Podobne przepisy