skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Potrzebne składniki. Brakowało mi suszonych owoców...moi domownicy odmawiają tak przydatnych produktów. Zamiast cytryny-jego ekstrakt olejowy.
Krok 2:
Zmiękcz masło, a następnie zmiel je na puszystą masę.
Krok 3:
Następnie w małych porcjach wymieszaj przygotowany miód z masłem. Wcześniej nie próbuj podgrzewać miodu!
Krok 4:
Okazuje się ładną, bujną masą.
Krok 5:
Zmiel orzechy do pożądanej konsystencji.
Krok 6:
Dodaj orzechy i ekstrakt z cytryny do masy maślano-miodowej.
Krok 7:
Dobrze ugniatamy, wysyłamy na chwilę do lodówki, aż zajmiemy się ciastami na ciasto.
Krok 8:
Oto taki, dobrze utrzymujący kształt, ale porowaty, prawie jak suflet, krem.
Krok 9:
Smarujemy ciasta i odstawiamy do całkowitego zaimpregnowania. Mam ciastka biszkoptowe, wstępnie lekko nasączone syropem owocowym. Ten krem jest idealny do takiego biszkoptu-nadaje przyjemny smak i dodaje bogactwa (sytości). To olej. Plus miód jest zawsze przydatny, jeśli z umiarem)))
Krok 10:
Główny degustator. Miłego picia herbaty!
możesz użyć tego kremu miodowego w razie potrzeby. W naszym kremie można umieścić różne zmielone orzechy, świeży sok z cytryny do smaku, suszone morele i suszone śliwki, zmiażdżone w blenderze. Jestem pewien, że ty i twoi bliscy pokochacie ten pyszny krem. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Suszone morele - 215 kcal/100g
- Uruk - 290 kcal/100g
- Brzoskwinie suszone - 254 kcal/100g
- Śliwka - 227 kcal/100g