krem miodowy

najdelikatniejszy miodowy smak tego kremu jest idealny do różnych potraw.
ValeriaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 6 % 4 g
tłuszcze 58 % 41 g
węglowodany 37 % 26 g
491 kcal
IG: 44 / 0 / 56

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Potrzebne składniki. Brakowało mi suszonych owoców...moi domownicy odmawiają tak przydatnych produktów. Zamiast cytryny-jego ekstrakt olejowy.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Zmiękcz masło, a następnie zmiel je na puszystą masę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Następnie w małych porcjach wymieszaj przygotowany miód z masłem. Wcześniej nie próbuj podgrzewać miodu!

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Okazuje się ładną, bujną masą.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Zmiel orzechy do pożądanej konsystencji.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dodaj orzechy i ekstrakt z cytryny do masy maślano-miodowej.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Dobrze ugniatamy, wysyłamy na chwilę do lodówki, aż zajmiemy się ciastami na ciasto.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Oto taki, dobrze utrzymujący kształt, ale porowaty, prawie jak suflet, krem.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Smarujemy ciasta i odstawiamy do całkowitego zaimpregnowania. Mam ciastka biszkoptowe, wstępnie lekko nasączone syropem owocowym. Ten krem jest idealny do takiego biszkoptu-nadaje przyjemny smak i dodaje bogactwa (sytości). To olej. Plus miód jest zawsze przydatny, jeśli z umiarem)))

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Główny degustator. Miłego picia herbaty!

możesz użyć tego kremu miodowego w razie potrzeby. W naszym kremie można umieścić różne zmielone orzechy, świeży sok z cytryny do smaku, suszone morele i suszone śliwki, zmiażdżone w blenderze. Jestem pewien, że ty i twoi bliscy pokochacie ten pyszny krem. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Miód - 400   kcal/100g
  • Orzechy włoskie - 650   kcal/100g
  • Czarny orzech angielski - 628   kcal/100g
  • Czarny orzech perski - 651   kcal/100g
  • Masło orzechowe - 925   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Suszone morele - 215   kcal/100g
  • Uruk - 290   kcal/100g
  • Brzoskwinie suszone - 254   kcal/100g
  • Śliwka - 227   kcal/100g

Podobne przepisy