skład / składniki
metoda gotowania
w tym przepisie możesz użyć papryki w dowolnym kolorze, kształcie i rozmiarze. Najważniejsze jest to, że papryka jest cała, piękna, nieskażona, soczysta. Zasadniczo im bardziej mięsista i soczysta papryka, tym smaczniejsze danie uzyskuje się w końcu.
Grillowana papryka jest bardzo popularną gorącą przekąską w krajach zachodnich,ale z każdym rokiem zyskuje na popularności. Gotowanie takich papryki jest dość szybkie i proste. Wszystko, czego potrzebujesz, to sam pieprz, odrobina oliwy z oliwek i soku z limonki oraz szczypta soli morskiej.
paprykę na początek dokładnie spłukujemy pod bieżącą wodą i suszymy na ręczniku papierowym. Następnie przenieś paprykę do miski i posmaruj oliwą z oliwek. Dobrze wymieszaj, aby każda papryka była pokryta olejem. Następnie dodaj sok z limonki, aby nadać potrawie nieco pikantnego smaku. Papryka oczywiście ugotujemy w całości. Ale szczególnie duże, w zasadzie, można pokroić wzdłuż na kilka części - w tym przypadku należy je nasmarować mieszanką oleju i soku z limonki oraz od wewnątrz.
przygotowanie grilla. Możesz użyć grilla elektrycznego. Po podgrzaniu w małych porcjach rozprowadzamy paprykę na rozgrzanym grillu, tak aby każda papryka znalazła się na powierzchni smażenia. Smażyć paprykę, aż zaczną się na niej tworzyć bąbelki, a po stronie smażenia pojawią się charakterystyczne smażyć paski.
następnie rozprowadzamy smażoną paprykę w pięknym dużym naczyniu i ponownie układamy nową partię papryki na grillu. Następnie posyp grillowaną zieloną paprykę solą morską do smaku i podawaj.
tak łatwo jest przygotować tę przekąskę. Można ją przygotować na przyjazną rozmowę ;)
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Sól morska - 0 kcal/100g
- Sok z limonki - 10 kcal/100g