skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj składniki. W przypadku jajecznicy najważniejsze są świeże jaja kurze, oczywiście lepiej jest jeść rustykalne, ale te, które są w lodówce, dowolnej kategorii, również zejdą. Kawałek gotowanego lub innego jajka doskonale uzupełni smak i obecność kiełbasy. Jajecznicę można gotować bez kiełbasy, ale z nią jest smaczniejsza i bardziej satysfakcjonująca. Pomidory sprawią, że jajecznica będzie jeszcze smaczniejsza, ale musisz wziąć niezbyt miękkie i dojrzałe owoce, w przeciwnym razie jajecznica nie zadziała.
Krok 2:
Wlej bezwonny olej roślinny do miski multicookera, wystarczy jedna łyżka stołowa. Najważniejsze jest to, że całe dno miski multicookera jest nasmarowane olejem. W przeciwnym razie jajecznica może przykleić się do dna i trudno będzie ją wyjąć. Włącz program "SMAŻENIE" i pozwól olejowi się rozgrzać. Następnie wbijamy jaja kurze. Dla tej osoby wystarczy kilka sztuk na śniadanie. Spożywanie większej ilości jajek dziennie jest również szkodliwe. Sól i pieprz do smaku jaja kurze.
Krok 3:
Pozwól jajkom związać się, smażąc je najpierw z otwartą pokrywką. gdy białko zmieni kolor na biały, przykryj Multicooker pokrywką. Czas smażenia w zainstalowanym programie jest ustawiany automatycznie, oczywiście smażenie jajecznicy przez tyle czasu nie jest konieczne, wystarczy pięć minut. Smażenie jajecznicy pod przykryciem jest konieczne, aby żółtko było dobrze upieczone w środku, ponieważ w większości przypadków używamy jaj kurzych ze sklepu, aby uniknąć przedostania się różnych zarazków.
Krok 4:
Jajecznica jest gotowa. Najważniejsze, aby nie prześwietlić jej multicookera (nawet jeśli jest wyłączony), w przeciwnym razie możesz wysuszyć białko, zamieni się w suchy film. ostrożnie wyjmij jajecznicę drewnianą lub plastikową szpatułką z miski multicookera, uważając, aby nie uszkodzić jaj, aby żółtko się nie rozprzestrzeniło. Możesz podać jajecznicę ze świeżymi warzywami, kiełbasą i białym chlebem. Obfite i smaczne śniadanie zapewni organizmowi energię na cały dzień. Smacznego!
*
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g