Susamyr z wątróbką
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Drobno posiekaj cebulę i smaż na oleju, aż będzie przezroczysta.
Krok 2:
Dodaj wątróbkę pokrojoną na małe kawałki i smaż przez 5 minut.
Krok 3:
Sól, pieprz, włóż do porcjowanych garnków.
Krok 4:
Dodaj wodę i mąkę do śmietany. Wymieszać. Podgrzej na małym ogniu, ciągle mieszaj.
Krok 5:
Polej wątrobę sosem śmietanowym i posyp tartym serem.
Krok 6:
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 15-25 minut na złoty kolor. Podczas serwowania posyp zieloną cebulą.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Wątróbka jagnięca - 101 kcal/100g
- Wołowy liver - 735 kcal/100g
- Wątróbka gęsia - 412 kcal/100g
- Wątróbka Kacza - 405 kcal/100g
- Wątroba wołowa - 130 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g