serniki z orzechami brazylijskimi
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
obierz orzechy. Aby to zrobić, włóż je do zamrażarki na kilka godzin. Wyjmij i podziel, skorupa będzie krucha. Drobno posiekaj obrane jądra ostrym nożem. W pojemniku łączymy twarożek, jajka, cukier, mąkę i okruchy orzechów. Tworzymy serniki. Zanurz każdy ser w mące. Smażyć z każdej strony w mocno rozgrzanym oleju słonecznikowym aż pojawi się rumiana i apetyczna skórka.
to cały prosty przepis. Możesz podawać, polewając kwaśną śmietaną, a dżem ananasowy jest najlepszy. Częstujemy się!
to cały prosty przepis. Możesz podawać, polewając kwaśną śmietaną, a dżem ananasowy jest najlepszy. Częstujemy się!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Orzechy brazylijskie - 654 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g