ziemniaki z mięsem mielonym
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Podsmaż mięso mielone, dodaj czarny pieprz mielony, sól (do smaku)
Krok 2:
Połóż posiekaną cebulę na wierzchu mięsa mielonego (możesz pokroić grubo lub drobno, jak chcesz)
Krok 3:
Pokrój ziemniaki w kostkę, połóż na cebuli. Posolić ziemniaki i trochę pieprzu.
Krok 4:
Dodaj trochę wody
Krok 5:
Zamknij pokrywkę, po 10-15 minutach zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut (aż ziemniaki będą gotowe)
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g