skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Wbij jajka do miski.
Krok 2:
Musisz ubić jajka trzepaczką, dodać do nich wodę i olej, wlać wódkę.
Krok 3:
A potem zacznij dodawać mąkę pszenną. Kładź mąkę, aż ciasto przestanie przyklejać się do stołu.
Krok 4:
Teraz musisz włożyć ciasto do lodówki i trzymać je tam przez trzy godziny.
Krok 5:
Po można go wyjąć i rozwałkować. Pozostaje tylko zrobić mięso mielone do smaku - możesz mięso, możesz warzywa lub ser, a nawet grzyby. I smażyć czebureki.
chebureki z tego ciasta są chrupiące, a powierzchnia cheburek nie pęka, jak to czasami bywa w przypadku innego ciasta. Ogólnie rzecz biorąc, wszystkim, którzy wypróbowali przepis, bardzo się podobało.
takie ciasto może być używane po prostu do różnych ciast z nadzieniami warzywnymi lub mięsnymi. Nie musisz robić cheburek. Chociaż powtórzę, przepis to ciasto na cheburek.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Wódka - 235 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g


