skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby przygotować pyszne niskokaloryczne bujne kotlety z cukinii, przygotowujemy niezbędne produkty i przyprawy.
Krok 2:
Pokrój cukinię na duże części, po usunięciu ogona i odcięciu nieco góry.
Krok 3:
Wcieramy pokrojone części cukinii na średniej tarce do wygodnego pojemnika.
Krok 4:
Dodaj trochę soli do cukinii do smaku i odstaw na piętnaście minut, aby cukinia uwolniła sok, który następnie odsącz.
Krok 5:
Rozbij dwa jaja kurze do pojemnika na cukinię i dobrze wymieszaj.
Krok 6:
Dodaj dziesięć łyżek mąki w częściach i dokładnie wymieszaj.
Krok 7:
Dodaj mieszankę papryki do smaku, Zamień wszystkie składniki we wspólnym pojemniku w jednorodną masę i odstaw na dwadzieścia minut, aby wytworzyć mąkę glutenową.
Krok 8:
Podgrzej patelnię na kuchence z olejem roślinnym dodanym do smaku i rozłóż ciasto łyżką stołową, z której tworzymy kotlety.
Krok 9:
Kotlety są dobrze smażone na złoty kolor z obu stron.
Krok 10:
Połóż ugotowane kotlety na talerzu, dodaj śmietanę do smaku i udekoruj ziołami. Gotujemy razem, gotujemy po prostu, gotujemy w domu najsmaczniejsze dania z dostępnych produktów według naszych przepisów! Miłego gotowania i smacznego!
pyszne kotlety z cukinii. W życiu jest kilka zjawisk, na które można patrzeć bez końca. Jednym z nich jest obserwowanie, kiedy ludzie jedzą przygotowane przez ciebie posiłki. Jedz z przyjemnością, skupiony, bez rozpraszania się telefonami komórkowymi. Ale kotlety z cukinii są spożywane w milczeniu, bez mówienia i szybko. Są jak nasiona, jeszcze nie dożyłem jednego, ręka już sięga po drugie. Chcesz taki przepis? Oto on! Kotlety z cukinii przypadną do gustu nie tylko tym, którzy przestrzegają diety, nie lubią ani nie jedzą mięsa. Niskokaloryczne, delikatne, bujne i apetyczne kotlety są pyszne same w sobie i bardzo łatwe do nasycenia. Cukinia jest dość wszechstronnym warzywem, ma prawie neutralny świeży smak i można z niej zrobić wszystko, od pysznego ciasta po wspaniałą zupę.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g