duszona Kaczka we własnym soku
skład / składniki
12
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Przygotuj produkty. Obierz warzywa. Dobrze umyj kaczkę i wytrzyj ręcznikami papierowymi.
Krok 2:

Pokrój kaczkę na porcje.
Krok 3:

Pokrój marchewki w pierścienie, cebulę w półpierścienie.
Krok 4:

Na patelni (kocioł) układamy kawałki kaczki warstwami-sól-pieprz-liście laurowe - trochę warzyw. I tak robimy kilka warstw-dopóki nie wykorzystamy wszystkich produktów.
Krok 5:

Górna warstwa powinna być warzywna. Przykryj pokrywką i podpal. Przy dużym ogniu pozwól & quot; wędrować & quot; przez 4-5 minut.
Krok 6:

Następnie robimy mały ogień i gasimy z zamkniętą pokrywką przez 1h. 30 minut. Okresowo mieszaj.
Krok 7:

Po półtorej godzinie soczysta i pachnąca kaczka we własnym soku jest gotowa.
Krok 8:

Podawaj z warzywami duszonymi z mięsem. Bardzo smaczne! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Kaczka II kategorii - 287 kcal/100g
- Kaczka pieczona - 401 kcal/100g
- Kaczka kategorii i - 405 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g

