szproty ze szprotów domowej roboty na zimę
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Zaparz herbatę i schłodź ją przez chwilę.
Krok 2:
Oczyść i umyj rybę.
Krok 3:
Połóż rybę na patelni równą warstwą.
Krok 4:
Napełnij rybę herbatą i dodaj kostkę bulionową. Możesz rozcieńczyć kostkę w herbacie.
Krok 5:
Dodaj masło.
Krok 6:
Przykryj, poczekaj, aż się zagotuje, włącz Minimalne ciepło i wykryj 1 godzinę. Potrzebujesz momentu, w którym cały płyn z patelni wyparuje.
Krok 7:
Szproty są gotowe. Pozwól im ostygnąć, przenieś do przechowywania w pojemniku na Lodówkę.
miłego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Szprot Bałtycki - 137 kcal/100g
- Szprot wędzony na gorąco - 162 kcal/100g
- Szprot kaspijski - 191 kcal/100g
- Szprot pikantnego solenia - 154 kcal/100g
- Szprot słony - 137 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Czarna herbata - 0 kcal/100g
- Kostka bulionowa - 40 kcal/100g