skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić pierogi w śmietanie w piekarniku? Do tego dania można użyć mrożonych gotowych pierogów. Nie trzeba ich wcześniej rozmrażać. Wlej trochę oleju roślinnego na gorącą patelnię i włóż zamrożone pierogi. Smaż je na dużym ogniu na złoty kolor. Jest to konieczne, aby gotowe danie miało apetyczny aromat i aby nie sklejały się w piekarniku.
Krok 2:
Smażone pierogi włożyć do przygotowanego naczynia do pieczenia. Forma może być używana w dowolnym rozmiarze, jak chcesz. Postanowiłem gotować w garnkach na 2 porcje. Dlatego w przepisie wskazana jest równa liczba pierogów.
Krok 3:
W przypadku sosu śmietanowego wymieszaj śmietanę z wodą. jeśli kwaśna śmietana jest płynna, można dodać mniej wody niż wskazano w przepisie. Obierz czosnek i drobno posiekaj nożem. Drobno posiekaj warzywa. Posiekane zioła i czosnek dodaj do śmietany. Do smaku trochę soli i dodaj przyprawy. Wymieszać.
Krok 4:
Zetrzyj ser na średniej tarce i dodaj do sosu. Wszystko dobrze wymieszaj.
Krok 5:
W powstałym sosie śmietanowo-serowym napełnij pierogi tak, aby były prawie pokryte. Włóż pierogi do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30 minut. Następnie wyjmij je z piekarnika, ostudź trochę i podawaj. Smacznego!
pierogi zawsze były i będą ratunkiem dla kawalerów lub pracujących ludzi, którzy są wiecznie zajęci i gdzieś się spieszą. Ale po prostu ugotowane szybko się nudzą. Postanowiłem więc podejść do ich przygotowania z drugiej strony, pokazując trochę sprytu.
to łatwe i szybkie danie na codzienny stół. Nawet zwykłe proste pierogi można przygotować z niespodzianką, aby zaimponować wszystkim domownikom. W tej formie okazują się znacznie smaczniejsze. Dodatkowo możesz usmażyć grzyby z cebulą i dodać je do pierogów przed pieczeniem.
Gotuj z przyjemnością! Bardzo smaczne!!!
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
wszelkie oleje są przydatne tylko do osiągnięcia określonej temperatury-punktu dymienia, w którym olej zaczyna się palić i wytwarza toksyczne substancje, w tym czynniki rakotwórcze. Jak określić temperaturę smażenia i wybrać najlepszy olej do smażenia, a który lepiej nie używać w ogóle, przeczytaj tutaj .
ser do tego dania nadaje się każdy-twardy, półtwardy, miękki, jak mozzarella. Najważniejsze jest to, że jest smaczny, wysokiej jakości, bez substytutów tłuszczów mlecznych i dobrze się topi.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" o zawartości tłuszczu 40% - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Pierogi - 255 kcal/100g