skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Przygotowujemy niezbędne produkty i przyprawy do gotowania pysznych ciast w piekarniku.
Krok 2:

Wlej dwieście mililitrów ciepłego mleka i sto gramów ciepłej przegotowanej wody do odpowiedniego pojemnika.
Krok 3:

Wlej dwie łyżki cukru do pojemnika.
Krok 4:

Włóż dwadzieścia pięć gramów świeżych prasowanych drożdży do pojemnika.
Krok 5:

Dodaj jedną pełną łyżkę mąki do całkowitego pojemnika.
Krok 6:

Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w pojemniku, a następnie odstaw na dziesięć minut, aby aktywować drożdże.
Krok 7:

Rozbij jedno jajko kurze do obszernej miski.
Krok 8:

Wlej pół łyżeczki soli do miski.
Krok 9:

Mieszając wlej pięćdziesiąt mililitrów oleju roślinnego do miski.
Krok 10:

Wlej wyrośnięte ciasto do miski z mieszanką jajeczną i wymieszaj.
Krok 11:

Przesiać pięćset gramów mąki do miski z płynną bazą.
Krok 12:

Dodaj dziesięć gramów proszku do pieczenia do miski.
Krok 13:

Dobrze wymieszaj trzepaczką wszystkie składniki w misce.
Krok 14:

Kontynuuj wyrabianie ciasta w misce rękami.
Krok 15:

Rozłóż ciasto na posypanym mąką stole i dobrze ugniataj.
Krok 16:

Ciasto doprawiamy jedną łyżką oleju roślinnego i ponownie dokładnie zagniatamy.
Krok 17:

Po zebraniu ciasta w bryłę wyjmujemy je do miski i przykrywamy ręcznikiem, wkładamy do ciepłego miejsca na godzinę.
Krok 18:

Kładziemy patelnię na kuchence i wlewamy do niej trzy łyżki oleju roślinnego, po czym wkładamy do niej trzysta pięćdziesiąt gramów domowego mieszanego mięsa mielonego i smażymy na wysokiej temperaturze pieca.
Krok 19:

Drobno posiekaj jedną główkę cebuli.
Krok 20:

Rozłóż posiekaną cebulę na patelni do mięsa mielonego, a następnie smaż mieszając.
Krok 21:

Zetrzyj jedną marchewkę na grubej tarce.
Krok 22:

Rozłóż startą marchewkę na patelni.
Krok 23:

Mieszając nadal smażymy wszystkie składniki na patelni.
Krok 24:

Drobno posiekaj pięćset gramów białej kapusty.
Krok 25:

Włóż kapustę na patelnię i wymieszaj wszystkie składniki, smaż.
Krok 26:

Dodaj sól do smaku na patelnię i wymieszaj wszystkie składniki.
Krok 27:

Zamknij patelnię pokrywką i przełączając piec na niższą temperaturę, kontynuuj gotowanie nadzienia przez piętnaście minut.
Krok 28:

Dodaj chmiel suneli, kolendrę, mieszankę czarnej i czerwonej papryki na patelnię do smaku i wymieszaj, a następnie zamknij patelnię pokrywką i wyłącz piec.
Krok 29:

Po upływie czasu smarujemy stół niewielką ilością oleju roślinnego i rozprowadzamy ciasto, które następnie ponownie dobrze zagniatamy.
Krok 30:

Ciasto dzielimy na identyczne kawałki, a następnie robimy z nich bułki, które następnie kładziemy na stole i przykrywamy ręcznikiem na piętnaście minut.
Krok 31:

Po upływie czasu smarujemy ręce olejem roślinnym i ugniatamy każdą bułkę do ciasta o wymaganym rozmiarze.
Krok 32:

Rozłóż wymaganą ilość nadzienia na ciastach.
Krok 33:

Przyklej krawędzie każdego ciasta i uformuj ciasto.
Krok 34:

Rozłóż uformowane placki na blasze do pieczenia, a następnie przykryj ręcznikiem i odstaw na piętnaście do dwudziestu minut.
Krok 35:

Po upływie czasu smarujemy placki ubitym jajkiem kurzym i wkładamy blachę do pieczenia do piekarnika rozgrzanego do stu siedemdziesięciu pięciu stopni.
Krok 36:

Po dwudziestu pięciu do trzydziestu minutach wyjmujemy blachę do pieczenia z ciastami z piekarnika i smarujemy je masłem na wierzchu.
Krok 37:

Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
paszteciki w piekarniku z kapustą i mięsem. Cóż, bardzo prosty przepis na niesłodzone wypieki na herbatę z mlekiem! Obfite, bardzo smaczne zwiewne paszteciki mięsne z kapustą pieczone w piekarniku! Te wypieki są zawsze spożywane bardzo szybko, więc należy je natychmiast ugotować w dużych ilościach. Polecam dziś gotować różowe, pachnące ciasta w piekarniku z soczystą kapustą i pożywnym mięsem. Delikatne drożdżowe, puszyste ciasto, takie jak puch, ugniatane w mleku i wodzie, zostało wymyślone, aby zrobić idealne ciasta. Pamiętaj, aby zafundować sobie te pyszne paszteciki, których przepis powstał z ciasta drożdżowego. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal / 100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal / 100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Chmiel-suneli - 417 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal / 100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal / 100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Mielona kolendra - 25 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g
- Świeże drożdże - 109 kcal/100g


