kiełbaski w cieście w piekarniku
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
pokrój ciasto na cienkie wstążki i zawiń je w kiełbaski, pozostawiając niewielką przestrzeń.
posmaruj ciasto ubitym jajkiem.
ułóż kiełbaski na natłuszczonej blasze do pieczenia i piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 12-15 minut.
majonezem narysuj oczy ludzi.
posmaruj ciasto ubitym jajkiem.
ułóż kiełbaski na natłuszczonej blasze do pieczenia i piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 12-15 minut.
majonezem narysuj oczy ludzi.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Kiełbaski "mleczne" - 266 kcal/100g
- Kiełbaski"ruskie" - 243 kcal/100g
- Kiełbaski wieprzowe - 324 kcal/100g
- Parówki konserwowe - 228 kcal/100g