skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić ciasto Barbie? Z gotowymi ciastami biszkoptowymi i zdjęciami krok po kroku jest to łatwe! Ciasta można kupić lub upiec z wyprzedzeniem (link do przepisów na ciasta biszkoptowe znajduje się w opisie poniżej kroków). Jeśli sam weźmiesz piec biszkopt, pamiętaj, że ciasta powinny być wystarczająco wysokie, aby 3 ciasta były proporcjonalne do wysokości spódnicy lalki. Przystępujemy do montażu ciasta. Wytnij odpowiedni otwór na środku ciast, aby dopasować lalkę.
Krok 2:
Posmaruj pierwszy biszkopt kremem maślanym. Jeśli twoja Skarbonka kulinarna nie ma jeszcze ulubionego kremu do ciasta, to link do przepisów na kremy zostawiłem w opisie pod krokami.
Krok 3:
Ustaw następne ciasto na posmarowanym biszkopcie i posmaruj kremem.
Krok 4:
Ustaw trzecie ciasto na wierzchu. Na ostatnim biszkopcie wykonaj fazę nożem.
Krok 5:
I pokryj powstałą strukturę kremem ze wszystkich stron. Jak najlepiej wyrównaj krem, ponieważ na nim położymy mastyks. Wstaw ciasto do lodówki na godzinę, aby krem się zestalił.
Krok 6:
Rozwałkuj mastyk do grubości 1,5 mm na silikonowej macie i wytnij kształt jak na zdjęciu.
Krok 7:
Rozwałkuj jeszcze cieńszy drewniany patyczek.
Krok 8:
Pokrój na kawałki i ułóż na cieście, jak pokazano na zdjęciu.
Krok 9:
Rozwałkuj koło o średnicy 35 cm z różowego mastyksu.
Krok 10:
Wytnij okrąg na środku i na krawędzi Trójkąt (patrz zdjęcie). W razie potrzeby możesz zastosować dowolny wzór stempla.
Krok 11:
Załóż sukienkę na ciasto.
Krok 12:
Z pozostałego białego mastyksu zrób kwiat o średnicy 10 cm.
Krok 13:
Zrób również kwiat o średnicy 8 cm z różowego mastyksu, połóż je jeden na drugim i rozwałkuj.
Krok 14:
Wytnij otwór na lalkę.
Krok 15:
Ustaw koła kwiatowe na wierzchu ciasta.
Krok 16:
Owiń lalkę folią spożywczą.
Krok 17:
Zrób górę sukienki z mastyksu i włóż ją do otworu ciasta.
Krok 18:
Przykryj Otwór białym wałkiem mastyksowym.
Krok 19:
Wytnij małe różyczki z białego mastyksu.
Krok 20:
Udekoruj sukienkę kwiatami.
Krok 21:
Teraz, gdy lalka jest ubrana w pyszną sukienkę, możesz podać to urocze ciasto do stołu! Smacznego dla całej firmy.
kliknij link i zobacz, jak upiec
biszkopt.
nie zapominaj, że będziemy potrzebować dużo biszkoptu, więc dokonaj odpowiednich korekt w przepisie, zwiększając ilość składników.
aby ciasto było delikatniejsze i smaczniejsze, ciasta można namoczyć w dowolnym syropie jagodowym. Radzę również zwiększyć liczbę warstw, krojąc grube ciasta na 2-3 cieńsze. Za pierwszym razem zrobiłem to, jak na zdjęciu, ale potem zdałem sobie sprawę, że częstsze warstwy kremu i impregnacja biszkoptu sprawią, że ciasto będzie o wiele smaczniejsze (ilość kremu ze względu na wzrost warstw może również wzrosnąć).
możesz wybrać odpowiedni krem olejowy tutaj . Preferuj kremy odpowiednie do wyrównania ciasta (lub pod mastyksem). Łatwiej będzie z nimi pracować.
podobne ciasto można zrobić bez mastyksu, zbierając je zgodnie z tą samą zasadą, ale udekoruj grubym kremem z torby cukierniczej, tworząc wzory i wybierając kolor do swojego gustu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ciastka piaskowe - 318 kcal/100g
- Ciastka - 318 kcal/100g
- Mastyks - 393 kcal/100g