galaretka z ziemniakami i mięsem mielonym
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
1. Ziemniaki obrać i pokroić w plastry o grubości 5 mm. Cebulę obrać i pokroić w krążki o grubości 1 mm.
2. Do ciasta wymieszaj wszystkie płynne składniki, dodaj mąkę, proszek do pieczenia i ugniataj. Ciasto jest galaretowate, więc ciasto jest jak naleśniki.
3. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Formę do ciasta posmarować masłem i posypać bułką tartą.
4. Połóż ziemniaki na dnie i na bokach formy, a następnie mięso mielone (należy je posolić i pieprzyć do smaku), cebulę i ciasto równą warstwą.
5. Piec około 50 minut.
miłego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Kefir tłusty - 62 kcal/100g
- Kefir 1% tłuszczu - 38 kcal/100g
- Kefir beztłuszczowy - 30 kcal/100g
- Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45 kcal/100g
- Kefir 2,5% tłuszczu - 53 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g