skład / składniki
metoda gotowania
1. Przede wszystkim włącz piekarnik na 180-200 stopni Celsjusza, aby podgrzać.
2. Następnie przygotuj nadzienie do ciasta. Aby to zrobić, pokrój szynkę na dowolne małe kawałki. Twardy ser pokroić w kostkę.
3. Następnie możesz przejść bezpośrednio do babeczki, a mianowicie zagnieść na nią ciasto. Przesiej mąkę pszenną najwyższej jakości do małej miski. Następnie dodaj do niego szybko działające suche drożdże i wymieszaj.
4. Oddzielnie w misce miksera lub blendera ubij jaja kurze w puszystą pianę. Dodaj sól i zmielony czarny pieprz. Ilość przypraw do smaku. Jeśli ser jest używany słony, sól można umieścić minimum. Możesz również dodać więcej przypraw według własnego uznania.
5. Następnie ubij mieszaninę jajek i stopniowo mieszaj w niej wszystkie przesiane mąki drożdżami w małych porcjach. W takim przypadku za każdym razem dokładnie wymieszaj ciasto mikserem, aż będzie gładkie.
6. Lekko podgrzej mleko (odpowiednia jest dowolna zawartość tłuszczu) do stanu ciepłego - temperatura około 30-35 stopni Celsjusza. Następnie wlej go do ciasta i ponownie dobrze wymieszaj mikserem.
7. Dodaj do ciasta dowolny bezwonny olej roślinny (możesz wziąć rafinowany Słonecznik, oliwę) i ponownie wymieszaj mikserem z małą prędkością. Rezultatem powinno być ciasto o konsystencji gęstej śmietany.
8. Dodaj posiekaną szynkę i ser do powstałego ciasta. Wymieszaj, aby nadzienie było równomiernie rozłożone na cieście.
9. Przygotuj silikonową formę do ciasta lub chleba i włóż do niej ciasto. Jeśli forma jest metalowa, należy ją najpierw nasmarować olejem lub przykryć papierem do pieczenia.
10. Umieść formę w babeczce w nagrzanym piekarniku piec przez 35-45 minut w zależności od wielkości formy. Gotowość ciasta można sprawdzić za pomocą drewnianego szpikulca.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Szynka - 270 kcal/100g
- Szynka wołowa - 133 kcal/100g
- Gotowana szynka - 282 kcal/100g
- Surowa szynka - 270 kcal/100g
- Kiełbasa szynkowa - 242 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Suche drożdże - 410 kcal/100g

