skład / składniki
metoda gotowania
na początek przygotujemy czekoladowy Składnik babeczek, a mianowicie połam płytkę na kawałki, zetrzyj masło w małym rondlu. Olej należy wcześniej wyjąć z lodówki. Jeśli zapomniałeś to zrobić, po prostu pokrój go na kawałki.
dodaj czekoladę do masła, umieść na kuchence i mieszając, poczekaj, aż się stopią i zamienią w jednorodną masę czekoladową, po czym należy ją usunąć z ognia i ostudzić.
w tym czasie musisz ubić dwa jajka, żółtka i cukier. Ubijaj, aż utworzy się gęsta piana. Teraz możesz dodać jajka do mieszanki czekoladowej, wszystko dobrze wymieszać.
wymieszaj sól z mąką w osobnej misce i zacznij wprowadzać tę mieszaninę do przyszłego ciasta. Należy to zrobić w częściach, osiągając brak grudek.
nasmaruj Foremki olejem, lepiej, jeśli jest kremowy. Wlać ciasto do foremek i wysłać do piekarnika do pieczenia przez 7-10 minut w 180 stopniach. Przysmak jest gotowy!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Czekolada gorzka - 539 kcal/100g
- Żółtka jaj - 352 kcal/100g