skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Wytnij filet i otwórz go jak książkę. Odbijamy przez folię spożywczą, aby uzyskać równą warstwę, którą można zwinąć rolką. Przycinamy folie, aby podczas obróbki cieplnej nie kurczyły się i nie wyciskały soku z mięsa. Smarujemy olejem, posypujemy solą, pieprzem, suchymi ziołami. Zwijamy rolkę i usuwamy na zimno przez 2 godziny. Jeśli nie ma czasu, pozostawiamy go w cieple przez 30 minut
Krok 2:

Suszone śliwki i suszone morele moczymy przez 10 minut, aby suszone owoce nie pobierały soku z mięsa. Rozgrzej piekarnik do 180 GR
Krok 3:

Rozłóż mięso na folii do pieczenia (używam ciętej torby do pieczenia), na wierzchu suszone śliwki i suszone morele
Krok 4:

Za pomocą folii zwijamy ciasną rolkę. Zawijamy w folię, zawiązujemy końce folii, bandażujemy. Włóż do piekarnika. Piec w 180 GR 50 min
Krok 5:

Oto nasza bułka jest gotowa!
Krok 6:

Usuń folię, ostudź, pokrój. Lub nie schładzaj, ale ostrożnie pokrój na porcje i podawaj na gorąco.
Krok 7:

Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Suszone morele - 215 kcal/100g
- Uruk - 290 kcal/100g
- Brzoskwinie suszone - 254 kcal/100g
- Śliwka - 227 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Udo indyka - 144 kcal/100g


