skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Wszystko jest bardzo proste i szybkie. Mąka przesiana. Szpinak jest świeży, już posiekany. Ser jest również rozdrobniony. Woda jest ciepła.
Krok 2:

Wymieszaj mąkę ze szczyptą soli, jajkiem i wodą. Zagniatam gładkie, jednorodne ciasto. Gęstość jak na pierogi.
Krok 3:

Możesz potrzebować trochę więcej lub mniej mąki. Ale nie spiesz się, aby dodać wszystko naraz. W procesie ugniatania dodaj. Ciasto należy ugniatać wystarczająco długo. Możesz nawet uderzyć go o stół.
Krok 4:

Oto takie miękkie, elastyczne ciasto. Absolutnie nie jest lepki. Ugniatał przez 15 minut.
Krok 5:

Rozłożyć ciasto w ciepły sposób. Pojemnik, w którym ciasto będzie podgrzewane w kuchence mikrofalowej. Możesz również zalać wrzącą wodą. Ale z kuchenką mikrofalową wydaje mi się łatwiej. Smaruję olejem roślinnym zarówno Pojemnik, jak i ciasto. Przykrywam ręcznikiem i odstawiam na 30-40 minut.
Krok 6:

W międzyczasie ugotuję nadzienie. Szpinak podczas duszenia bardzo się zmniejsza. Jeśli go kochasz, możesz włożyć więcej. Na małym kawałku masła (z ogólnej liczby) tuszę przez dosłownie 2-3 minuty. Wystarczy odparować cały płyn. I nie zapomnij o soli i pieprzu do smaku.
Krok 7:

Oto co zostało z tej wielkiej kupy: ( Możesz więc bezpiecznie wziąć więcej szpinaku.
Krok 8:

Łososia kroję na małe kawałki. Również sól i pieprz do smaku. I nadzienie jest gotowe.
Krok 9:

Ciasto zostanie wyciągnięte. Najłatwiej jest wyciągnąć go na ręcznik, w moim przypadku-Obrus. Dobrze odkurzam mąką.
Krok 10:

I zaczynam ciągnąć ciasto od środka do krawędzi. Na wpół zaciśnięte pięści ukrywają paznokcie, aby nie rozerwać ciasta. Nie smarowałem rąk.
Krok 11:

Lub możesz po prostu wyciągnąć ciasto w różnych kierunkach, ale spróbuj natychmiast nadać mu prostokątny ( pożądany ) kształt.
Krok 12:

Jeśli gdzieś tworzą się małe dziury-w porządku. A krawędzie ciasta można przyciąć.
Krok 13:

Niestety nie zmierzyłem ostatecznego rozmiaru testu. Ale jak widać, jest dość cienki i wyraźnie widać przez niego wzór obrusu. Smaruję roztopionym masłem. Zostawiam tylko czystą krawędź, na której będzie nadzienie. to jest gdzieś 15-20 cm. z każdej strony.
Krok 14:

Posyp dobrze bułką tartą...
Krok 15:

Rozłóż nadzienie...
Krok 16:

I za pomocą obrusu zaczynam zwijać rolkę.
Krok 17:

Jak widać, jest to dość proste.
Krok 18:

Zginam krawędzie. Przenoszę na pergamin. Jeśli nie jesteś pewien dobrej jakości, posmaruj olejem roślinnym. I przenoszę na blachę do pieczenia. Smaruję roztopionym masłem. W razie potrzeby można posypać sezamem. I wysyłam do nagrzanego piekarnika na 170-180 stopni, około 35-40 minut, ale lepiej skupić się na piekarniku.
Krok 19:

Taki rumiany przystojniak powinien się udać.
Krok 20:

I gdy jest jeszcze gorący, ponownie smaruję stopionym masłem. I wskazane jest oczywiście, aby trochę ostygnąć, aby nadzienie się ustabilizowało.
Krok 21:

A nasz strudel jest gotowy do spożycia:) Ciężko czekać aż ostygnie:)
Krok 22:

I oto jest w przekroju. Chrupiąca, warstwowa, aromatyczna...
Krok 23:

To wszystko!
Krok 24:

I bardzo, bardzo smacznie komponuje się ze świeżą śmietaną i sosem koperkowym.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Łosoś mielony - 130 kcal/100g
- Łosoś wędzony - 162 kcal/100g
- Łosoś z grilla - 283 kcal/100g
- Łosoś świeży - 201 kcal/100g
- Łosoś solony - 269 kcal/100g
- Łosoś saute - 379 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Ser "Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser "Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Szpinak - 22 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g


