chrupiący strudel z łososiem, szpinakiem i serem

Wszystko jest bardzo proste i wystarczająco szybkie! Dołącz do nas!!! Dziś przepis na oszałamiający strudel nadziewany łososiem, szpinakiem i serem. Minimum ciasta i maksimum przyjemności;) dużo soczystego, aromatycznego, obfitego nadzienia. Ciasto zostanie wyciągnięte, a nadzienie można wziąć absolutnie dowolne.
Słodkie życieAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 35 % 14 g
tłuszcze 28 % 11 g
węglowodany 38 % 15 g
236 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Wszystko jest bardzo proste i szybkie. Mąka przesiana. Szpinak jest świeży, już posiekany. Ser jest również rozdrobniony. Woda jest ciepła.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wymieszaj mąkę ze szczyptą soli, jajkiem i wodą. Zagniatam gładkie, jednorodne ciasto. Gęstość jak na pierogi.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Możesz potrzebować trochę więcej lub mniej mąki. Ale nie spiesz się, aby dodać wszystko naraz. W procesie ugniatania dodaj. Ciasto należy ugniatać wystarczająco długo. Możesz nawet uderzyć go o stół.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Oto takie miękkie, elastyczne ciasto. Absolutnie nie jest lepki. Ugniatał przez 15 minut.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Rozłożyć ciasto w ciepły sposób. Pojemnik, w którym ciasto będzie podgrzewane w kuchence mikrofalowej. Możesz również zalać wrzącą wodą. Ale z kuchenką mikrofalową wydaje mi się łatwiej. Smaruję olejem roślinnym zarówno Pojemnik, jak i ciasto. Przykrywam ręcznikiem i odstawiam na 30-40 minut.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    W międzyczasie ugotuję nadzienie. Szpinak podczas duszenia bardzo się zmniejsza. Jeśli go kochasz, możesz włożyć więcej. Na małym kawałku masła (z ogólnej liczby) tuszę przez dosłownie 2-3 minuty. Wystarczy odparować cały płyn. I nie zapomnij o soli i pieprzu do smaku.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Oto co zostało z tej wielkiej kupy: ( Możesz więc bezpiecznie wziąć więcej szpinaku.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Łososia kroję na małe kawałki. Również sól i pieprz do smaku. I nadzienie jest gotowe.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Ciasto zostanie wyciągnięte. Najłatwiej jest wyciągnąć go na ręcznik, w moim przypadku-Obrus. Dobrze odkurzam mąką.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    I zaczynam ciągnąć ciasto od środka do krawędzi. Na wpół zaciśnięte pięści ukrywają paznokcie, aby nie rozerwać ciasta. Nie smarowałem rąk.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Lub możesz po prostu wyciągnąć ciasto w różnych kierunkach, ale spróbuj natychmiast nadać mu prostokątny ( pożądany ) kształt.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Jeśli gdzieś tworzą się małe dziury-w porządku. A krawędzie ciasta można przyciąć.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Niestety nie zmierzyłem ostatecznego rozmiaru testu. Ale jak widać, jest dość cienki i wyraźnie widać przez niego wzór obrusu. Smaruję roztopionym masłem. Zostawiam tylko czystą krawędź, na której będzie nadzienie. to jest gdzieś 15-20 cm. z każdej strony.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Posyp dobrze bułką tartą...

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Rozłóż nadzienie...

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    I za pomocą obrusu zaczynam zwijać rolkę.

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Jak widać, jest to dość proste.

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    Zginam krawędzie. Przenoszę na pergamin. Jeśli nie jesteś pewien dobrej jakości, posmaruj olejem roślinnym. I przenoszę na blachę do pieczenia. Smaruję roztopionym masłem. W razie potrzeby można posypać sezamem. I wysyłam do nagrzanego piekarnika na 170-180 stopni, około 35-40 minut, ale lepiej skupić się na piekarniku.

  19. Krok 19:

    Krok 19.

    Taki rumiany przystojniak powinien się udać.

  20. Krok 20:

    Krok 20.

    I gdy jest jeszcze gorący, ponownie smaruję stopionym masłem. I wskazane jest oczywiście, aby trochę ostygnąć, aby nadzienie się ustabilizowało.

  21. Krok 21:

    Krok 21.

    A nasz strudel jest gotowy do spożycia:) Ciężko czekać aż ostygnie:)

  22. Krok 22:

    Krok 22.

    I oto jest w przekroju. Chrupiąca, warstwowa, aromatyczna...

  23. Krok 23:

    Krok 23.

    To wszystko!

  24. Krok 24:

    Krok 24.

    I bardzo, bardzo smacznie komponuje się ze świeżą śmietaną i sosem koperkowym.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Łosoś mielony - 130   kcal/100g
  • Łosoś wędzony - 162   kcal/100g
  • Łosoś z grilla - 283   kcal/100g
  • Łosoś świeży - 201   kcal/100g
  • Łosoś solony - 269   kcal/100g
  • Łosoś saute - 379   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Ser "Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser "Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Szpinak - 22   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Bułka tarta - 347   kcal/100g

Podobne przepisy