skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby przygotować apetyczne ciasta z nadzieniem z kapusty, przygotowujemy niezbędne produkty z przyprawami.
Krok 2:
Zaczynamy gotowanie od wyrabiania ciasta i rozbijamy dwa jaja kurze do dużej miski.
Krok 3:
Dodaj pół łyżeczki soli i siedem gramów suchych, szybko działających drożdży do miski.
Krok 4:
Wlej dwie łyżki cukru do miski, dodaj pięćdziesiąt gramów masła i wymieszaj.
Krok 5:
Dodaj dwieście pięćdziesiąt mililitrów ciepłej wody do miski, ciągle mieszając wszystkie składniki trzepaczką.
Krok 6:
Przesiać do miski częściami pięćset pięćdziesiąt gramów mąki.
Krok 7:
Dobrze wymieszaj, zacznij wyrabiać i formować ciasto.
Krok 8:
Ciasto rozprowadzamy na stole, który posypujemy odrobiną mąki.
Krok 9:
Dokładnie zagniataj ciasto rękami przez dziesięć minut, aby ciasta dobrze zachowały swój kształt.
Krok 10:
Posmaruj wnętrze miski odrobiną oleju roślinnego.
Krok 11:
Włóż ciasto do miski, przykryj serwetką lub ręcznikiem i umieść w ciepłym miejscu na godzinę.
Krok 12:
Zaczynamy przygotowywać nadzienie do ciast i drobno siekamy jeden kilogram białej kapusty.
Krok 13:
Zetrzyj dwie średnie marchewki na grubej tarce i drobno posiekaj jedną główkę cebuli.
Krok 14:
Dodaj trzy łyżki oleju roślinnego do głębokiej patelni i rozłóż marchewkę z cebulą.
Krok 15:
Smażyć warzywa, mieszając przez około dziesięć minut, aż będą złote, włączając piec na wysoki ogień.
Krok 16:
Rozłóż posiekaną kapustę na patelni do smażonej marchewki z cebulą.
Krok 17:
Dodaj sól do smaku na patelnię i smaż warzywa na wysokim ogniu przez piętnaście minut.
Krok 18:
Zmniejsz ogień pieca i włóż dwie łyżki koncentratu pomidorowego na patelnię, a następnie dodaj zira i czerwoną paprykę do smaku.
Krok 19:
Dodaj do patelni liść laurowy do smaku i dwa ząbki czosnku, które wyciskamy przez prasę do czosnku.
Krok 20:
Dodaj suche warzywa na patelnię, mieszankę czterech papryki i dokładnie wymieszaj wszystkie składniki, zamknij pokrywkę i gotuj przez kolejne dziesięć minut.
Krok 21:
Po godzinie rozłóż ciasto na stole wysmarowanym niewielką ilością oleju roślinnego i ponownie dobrze zagniataj.
Krok 22:
Ciasto dzielimy na w przybliżeniu równe części i po ugniataniu każdej Do ciasta wypełniamy je w wymaganej ilości przygotowanym nadzieniem z kapusty.
Krok 23:
Dobrze przyklej krawędzie ciasta i uformuj placki.
Krok 24:
Połóż placki na blasze do pieczenia szwem w dół i połóż je na dwadzieścia minut.
Krok 25:
Po upływie czasu smarujemy dobrze oddalone ciasta ubitym jajkiem i wysyłamy do piekarnika, który został podgrzany do stu siedemdziesięciu pięciu stopni przez dwadzieścia pięć do trzydziestu minut.
Krok 26:
Po upływie czasu smarujemy placki na połysk masłem lub mlekiem.
Krok 27:
Pozwól ugotowanym, dmuchanym pasztecikom lekko ostygnąć i połóż je na talerzu.
Krok 28:
Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
jedno z najbardziej rozpoznawalnych dań kuchni wiejskiej. Co jest lepszego niż soczyste i lekko kwaśne nadzienie, rumiana błyszcząca Skórka i parująca aromatyczna herbata śniadaniowa? Istnieje pragnienie, aby nie tylko się obudzić, ale zrobić wielkie rzeczy. Ulubione danie wielu pokoleń dzieci, które żyły w letnie wakacje z dziadkami. Przyprawy uzupełniają jasny smak wypieków.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Zira - 112 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Suche drożdże - 410 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g